Már 1000 forintért ehet Michelin-csillagos fogást

Végre megérkezett a Guide Michelin Szingapúrba is, ahol első körben 29 étterem kapott csillagot, és 34-en a Bib Gourmand jelzést (Az ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand szimbólumrendszert, amely az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja. A Bib Gourmand éttermekre a kiváló minőség mellett a mérsékelt ár a jellemző – írja a Wikipedia).  

A csillagos éttermek közé nem került négycsillagos, egyetlen háromcsillagos étteremként a Resorts World Sentosa luxushotelben található Joël Robuchon Restaurant szerepel a könyvben – írja a Today. Ennél azonban talán érdekesebb, hogy a Guide Michelin történetében először két utcai árus is kapott egy-egy Michelin-csillagot: Délkelet-Ázsiában hatalmas kultúrája van a "street foodnak", így tulajdonképp természetes, hogy a legjobbak közt szerepelnek az eddig is ismert és elismert Hill Street Tai Hwa Pork Noodle és a Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle nevű helyek, ami egyben azt is jelenti, hogy az egyébként kifejezetten drága Szingapúrban lehet a legolcsóbban Michelin-csillagos fogást kapni, már kevesebb, mint 5 szingaprúi dollárért (1050 forintért).

A Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice-ban például ilyesmit: 

#hongkongsoyasaucechicken

A photo posted by Diego Recarte (@recarted) on

"Most először ehetnek 5 szingapúri dollár alatt Michelin-csillagos fogást. Szingapúr adta magát, mint terjeszkedési lehetőség, a kulináris lehetőségek minősége és sokfélesége miatt, itt nemcsak széles a választék, de jól is főznek. Az étterembe járásnak erős kultúrája van, mind az utcai árusok, mint a fine dining esetében" – mondta az AFP-nek Michael Ellis, a Guide Michelin nemzetközi szerkesztője. 

Szerencsére az Instagramon legalább akkora hagyománya van az ételfotózásnak, mint Szingapúrban az utcai főznések, így a Crawford Lane 466-nál található Hill Street Tai Hwa Pork Noodle kínálatából is tudunk mutatni valamit:

Concluding today's Bak Chor Mee trail with the one and only famous Hill Street Tai Hwa Pork Noodle (466 Crawford Lane). You need to know the non-peak hours so that you can skip the queue. As always, the sauce is full of chilli and vinegar, a robust mix of savory, spicy and sour. It's carbs overload for me today but this still taste very good. As I am eating this, I miss my bunch of friends who always join me for this BCM. Hope we can do it again soon. Thank you for following my BCM hunt today. If you have good BCM suggestions, please keep them coming and I would love to try. BURP! #HGWawards

A photo posted by MISSTAMCHIAK.com (@misstamchiak) on

A kép leírásából szerencsére az is kiderül, ami az újságokból nem, mégpedig, hogy már egy hónappal a Michelin-csillagok kiosztása előtt is nagy sorok kígyóztak az étkezdénél csúcsidőben: vajon most mekkora őrület lehet? (Szóval ha arra jár, ne ebédidőben próbáljon meg 1000 forintból Michelin-csillagos fogással jóllakni.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek