Botrányt keltettek a bikinis kislányok

Bár az Elie Saab párizsi haute couture bemutatóján is vonultak kiskorú modellek a kifutón, az mégsem okozott akkora kalamajkát, mint a Miami fürdőruha héten csücsörítő bikinis kislányok. Az internetezők a Hot As Hell (HAH) nevű márka 2017-es kollekciójának bemutatóján akadtak ki, mivel a cég semmi kivetnivelőt nem látott abban, hogy “túl szexi” kétrészes darabokban küldje kifutóra kiskorú modelleit.

Így pózoltak a kislányok a fürdőruha bemutatón.
Így pózoltak a kislányok a fürdőruha bemutatón.Frazer Harrison / Europress / Getty

A kommentelőket megosztotta a kifutón parádézó óvodás és általános iskolás korú kislányok látványa, egyesek szerint az eset már gyermekbántalmázasnak számít, míg mások szerint inkább aranyosak voltak a peckesen vonuló kislányok, akik közül többen is próbáltak Victoria's Secret modellhez hasonló vad pózokat felvenni a shown. Az instagramozók egy része például szigorúan elítélte a látottakat és szörnyűnek titulálta az esetet, míg mások szerint az ő kislányuk vagy kishúguk is szívesen parádézott volna a márka bemutatóján – írja a Yahoo.com a felnőtt modellek kíséretében vonuló lányokról.

Látszólag jól érezték magukat a kifutók világában.
Látszólag jól érezték magukat a kifutók világában.Thomas Concordia / Europress / Getty

“Nagyon fontos, hogy ne szexualizáljuk ezeket a fiatal lányokat. Különösen fontos ez manapság, mivel a lányok egy olyan társadalomban nőnek fel, mely állandóan az úgynevezett tökéletes nő sztereotípiáját erőlteti rájuk. A gyerekeket nem szabad arra ösztönözni, hogy azért viseljenek bikinit, mert attól “még vonzóbbnak” fognak tűnni mások szemében. Lehetővé kell tenni számukra, hogy gyereknek érezzék magukat, amihez hozzátartozik a gondtalan megjelenés is” – mondja brit Priory Wellbeing központ gyermekekkel és kamaszokkal foglalkozó pszichiátere, Hayley van Zwanenberg, aki aggasztónak nevezte a helyzetet.

Gwyneth Paltrow se érezte cikinek a bikinis modellt.
Gwyneth Paltrow se érezte cikinek a bikinis modellt.Goop

Persze nem ez az első ilyen eset, 2013-ban Gwyneth Paltrow-ot támadták azért, mert Melissa Odabash-sal piacra dobtak egy bikini-kollekciót 4-8 éves kislányok részére. Az akkor készült közvélemény kutatásokból viszont kiderült, hogy a megkérdezettek 51 százaléka szerint a gyerekeknek nem tesz jót, hogy már ilyen fiatalon szexi fürdőruhát viselnek. Hasonlóképpen befürdött fürdőruha-kollekciójával Liz Hurley is, aki kislányoknak árult párducmintás bikinit “Mini Cha Cha Bikini” néven.

Liz Hurley túl szexire sikerült gyerek bikinije.
Liz Hurley túl szexire sikerült gyerek bikinije.elizabethhurley.com

Ön mit gondol a bikinis kislányokról?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek