Rózsás nemzeti felvonulást csaptak a magyar szépségversenyen

Bélavári Zita neve mára összeforrt a Miss Hungary-vel, ugyanis a tervező készíti évek óta a szépségversenyzők nemzeti ruháit: most sem volt ez másként, a vasárnapi modern-közszolgálati Magyarország Szépe döntőn a lányok estélyi- és nemzeti ruhái mind Bélavári munkái voltak.

Míg korábban a világversenyeken láthattunk egy-egy nemzeti ruhát – Bélavári 2015-ben bujáki népviseletet adott a nemzetközi mezőnyben versenyző Miss Universe Hungary-re, ez önök szerint menő volt, de például 2013-ban önöknek sem tetszett az elöl hajtott giccs – , most a döntő összes szereplője felvonult egy nemzeti körben.

Eddig egész konkrét motívumokat és szabásokat emelt át a tervező a népviseletből, most inkább egyen-rózsamotívummal dolgozott, illetve fekete-piros-fehér alapszínekkel, így minden versenyzőre hasonló nemzeti ruha került. Jobban mondva kétféle, volt a ceruzaszoknyás, meg a bő, alsószoknyás fazon, néhol csíkok kerültek a rózsák mellé, máshol gyöngyös harisnya, de minden szettben van egy rakás fodor, strassz, tüll és gomb, mintha mind addig maradt volna a varrónők kezében, míg el nem fogyott minden anyag.

Az összkép elég kaotikus és giccses, némelyik ruha jobban sikerült, némelyik pedig gyorsan összedobott hoszteszruha hatását kelti, de nem lehetett egyszerű ugyanazt a témát ilyen sokszor (tizenötször), mindig kicsit msáként kifejteni. A galériában talál több képet a nemzeti fordulóról (és ha már az estélyiket is Bélavári tervezte, azokról is), ha megnézte őket, szavazzon: most mit szól a magyaros kollekcióhoz? Menő az újragondolt népviselet vagy inkább cikik ezek a furcsa ruhák?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1843) (1635) Ciki!
Mustra