Parafa napszemüveg a magyar márka innovációja

Az idei évben mindennél jobban pörögnek a napszemüveges kampányok a Kickstarteren és az Indiegogo-n, az elmúlt időszakban a pszichedelikus szemüvegben utazó Ágoston Bencének, és az újrahasznosított szemüveget készítő Norton Pointnak szurkoltunk, hogy összegyűjtsék az induláshoz szükséges összeget. A napokban pedig az Indiegogo-n indult el a Moonshades start-up projektje, ami többek között azért is izgalmas, mert a csapat az általuk feltalált parafa-kompozitból készíti limitált szériás napszemüvegeit.

Ez a Moonshades terméke.
Ez a Moonshades terméke.moonshades.com

“Az induló márkánk, a Moonshades napszemüveg tervezésekor az volt a célunk, hogy egy olyan terméket alkossunk, amely megfelel az aktív, sportos és felfedező életmód által támasztott kihívásoknak. Egy olyan napszemüveget akartunk létrehozni, ami mindig velünk lehet, és nem csak a sokadik féltve őrzött kiegészítőnk lesz, hanem egy valódi társ a felfedezéseink során” – állítja első termékéről a márka.

“A szemüvegkeretet alkotó, saját fejlesztésű parafa-kompozit beteljesítette az elvárásainkat. A Moonshades szemüvegek rendkívül könnyűek (45%-kal kisebb a súlyuk, mint egy hasonló méretű műanyag szemüvegnek, sőt, lebegnek a vízen) és rugalmasak, ezáltal kényelmesek és strapabíróak is egyben” – mutatja be a divatos és sportos kiegészítőt a márka alapítója és vezetőtervezője, Megyery Gábor.

Megmaradt az anyag eredeti rugalmassága.
Megmaradt az anyag eredeti rugalmassága.moonshades.com

“Arra is ügyeltünk, hogy a gyártás során a lehető legkevésbé terheljük a környezetet, amit sikerült is elérni azáltal, hogy a fő alapanyaguk a parafa-dugó gyártás melléktermékeként keletkező parafa-forgács. Az általunk kifejlesztett technológiának köszönhetően az agglomerát parafa újrahasznosításával egy olyan anyagot hoztunk létre, amelyből gyakorlatilag bármilyen forma önthető. A szemüvegek 3D nyomtatott öntőformákban nyerik el végleges formájukat” – magyarázza Megyery.

Uniszex szemüveg kollekció a Moonshades csapatától.
Uniszex szemüveg kollekció a Moonshades csapatától.moonshades.com

A kézzel készített, négy különböző formában (Atlas, Kasper, Cassini és Moro) kapható mutatós napszemüvegért várhatóan átlagosan 99 – 119 dollár, 28.312 és 34.030 forint közötti összeget kell majd fizetni, az Indiegogo oldalán pedig 10 ezer dollárt, azaz 2.8 millió forintot szeretne összegyűjteni a feltörekvő márka az induláshoz. Ide kattintva támogathatja a Moonshades ötletét, ide kattintva pedig bekövetheti őket a Facebookon is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek