Új szakma született: a ZÖLDSÉGHENTES!

Az egészséges élet része, hogy az ember megfelelő mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget is fogyaszt, de utóbbit valahogy sokan nem találják annyira étvágygerjesztőnek mint mondjuk egy szaftos steaket, és nem is szívesen kísérleteznek velük.

Ezen változtatna most a brit Sainsbury, és Amber Locke zöldségszakértő és művész (!) segítségével egy új szolgáltatást teszteltek június tizenhatodika és tizennyolcadika között a cég egyik londoni üzletében - ez a zöldséghentes.

A cél, hogy megmutassák a vásárlóknak, hányféleképpen lehet ételt készíteni a zöldségekből és hogy (szinte) minden részét fel lehet használni a növényeknek. 

A hivatalos sajtóközlemény szerint a brit háztartások kétharmadában ma már hetente legalább egyszer esznek vegetáriánus ételt, és a szénhidrátban gazdag köreteket (pl. tészták), egyre többen cserélik le valamilyen egészségesebb ételre, mondjuk cukkinitésztára. Igen, ilyen is van

"Már évek óta próbálom izgalmas módon felhasználni a zöldségeket, de tudom, hogy ez újdonság azok számára, akik a hagyományos módon készítik elő és el a cukkinit, a répát vagy a brokkolit. Szívesen mutatom meg másoknak, hogy milyen finomak a zöldségek, és mennyire szórakoztató módon lehet ételt készíteni belőlük, és ami a legfontosabb, hogyan lehet felhasználni azon részeiket, amikről nem is gondolnák, hogy ehetőek" - nyilatkozta Amber Locke, a Zöldséghentes. 

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek