Pénteki süti: kókuszos-sárgabarackos morzsasüti

Zanza!

Sárgabarack, kókusz, vanília, citrom...igazi nyári ízkombináció, ami biztos, hogy nem okoz majd csalódást. Ezt a sütit ráadásul pontosan öt perc összeállítani, mivel csak morzsásítani kell a hozzávalókat, két részletben tepsibe rakni, közé pakolgatni a barackot, és már mehet is a sütőbe. 

DSC 0002
Fotó: Piszke

A vakáció egyik legjobb édessége ez, a  piruló kókusz és az édes barack, a ropogós morzsa és a lágy gyümölcstöltelék duplán szuper párosa!

Hozzávalók:

20 dkg liszt
7 gr sütőpor
5 gr szódabikarbóna
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg vaj
1 egész tojás
1 ek. citromlé kb.
50 dkg sárgabarack, kimagozva, félbevágva
4 babapiskóta vagy 2 ek. zsemlemorzsa
2 vaníliás porcukor

DSC 0004
Fotó: Piszke
  1. Az első négy hozzávalót elkeverjük – legegyszerűbb egy késes robotgépben megpörgetni.
  2. A hideg vajat gyorsan vékony szeletekre vágjuk, a citromlével elkevert egész felvert tojást a vajjal együtt adjuk a lisztes keverékhez és csak addig pörgetjük, míg ezzel is épp elkeveredik a tészta, de még rögös marad.
  3. A sütőt közben 200 fokra előmelegítjük, és egy 20×20-as formát úgy bélelünk ki sütőpapírral, hogy két szemben lévő szélén túllógjon a papír – így könnyen kiemelhetjük majd a kész sütit a formából.
  4. A tészta 2/3-át elosztjuk a forma alján, nedves kézzel lenyomkodjuk. A durvára tört babapiskótával megszórjuk, a barackokat a kimagozott felükkel felfelé szorosan rárakosgatjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és a tészta maradék egyharmadát is rámorzsáljuk, hogy rögös maradjon – ha van még egy kis kókuszreszelékünk, azzal is megszórhatjuk.
  5. A sütőbe betéve 175 fokra visszavesszük a sütőt és így sütjük a sütit 40 percig – ha szükséges, a tetejét az utolsó 20 percben lazán alufóliával takarjuk.
  6. A tepsiben hűtjük 15 percig, majd a sütőpapírral együtt kiemeljük és rácson tovább hűtjük. Teljesen kihűlve szeletelhető szépen.
Blogmustra