A celebek is szeretnek gótnak öltözni

Nemcsak az utcai divatban menő idén a fekete, hanem a hírességek körében is, akik a klasszikus kis fekete ruha helyett inkább a darkosabb punk és a gót vonalat követik, amikor egy-egy vörös szőnyeges eseményre vagy fellépésre választanak ruhát maguknak.

A pesszimista irányzatot a Wikipédia szerint már az 1970-es évek végén is használta néhány posztpunk banda, azonban csak a 80-es évek elején vált külön stílussá. Nevét valószínűleg egy Sounds című lap cikke miatt kapta Angliában, amikor annak újságírója beszámolt a londoni Sohóban található szórakozóhelyről, a Batcave-ről, ami meghatározó találkozóhelye volt az irányzat követőinek.

A londoni helyszínek mellett Amerikában és Németországban is felütötte a fejét a jelenség, utóbbi esetben “gruftis-nak” azaz kripta- vagy sírteremtmények hívták a gótokat. Az irányzat az 1990-es évekre letisztult és egy viktoriánus stílusú, az előzőnél egy jóval romantikusabb formában tért vissza a divatba.

A látványos trend, amit a legtöbb divatház és filmrendező is jópár szezon óta divatban tart, már a nyolcvanas évek óta felkapott a celebek körében, számos alkalommal kapták lencsevégre Angelina Jolie-t, Helena Bonham Cartert, Christina Riccit és Rooney Marát is efféle sötét szerelésben és kiegészítőkben. A galériára kattintva mutatjuk, hogy hogyan tették magukévá a hírességek a gót stílust az elmúlt évtizedekben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra