Nagyon jó fürdőruhák vannak a boltokban, ráadásul beindult a leárazás!

Minden évben elmegyünk feltérképezni a fürdőruha-felhozatalt, és ez most sem történt másképp. Az idei körképen viszont bejártuk a Premier Outletet és az AsiaCentert is, illetve a plázákban található ismertebb márkák termékeit is szemléztük. És tudjuk, hogy minden évben picsogunk ezen egy kicsit, de még mindig alig kapni D- vagy E-kosaras fürdőruha felsőt. Ráadásul, amint azt megtudtuk az eladóktól, sokan keresnek nagy méretű melltartókat, mégsem árulják a boltok ezeket. Nagy kár, mert a mostani felhozatal extrára sikeredett a legtöbb boltban, és ha a 75-ösök táborát erősíti (azon belül is az előnyt élvező B-, esetleg C-kosárral), akkor dönteni sem fog tudni, annyi bikini közül választhat. A kisebb mellűeknek sem kell kifejezetten keseregniük: fazonban és színben is bőven van választék – viszont ha 80 D-s, E-s, vagy efölötti melltartómérettel rendelkezik, a legtöbb, általunk szemlézett helyet el is is felejtheti.

Idén nincs egyenfürdőruha, ahogy tavaly minden a neoprénről szólt, igaz, még feltűnik itt-ott a neon szín, de lényegesen kevesebbszer, mint 2015-ben. A minták üzletenként változnak: sok a virágos, az absztrakt, de láttunk rajzfilmfigurásat és természetesen egyszínűt is. Minden boltban lőttünk fotókat; szóval érdemes végigmenni a galérián, ahol az egyes fürdőruhák árait is megmutatjuk. Összesen nyolc üzlet kínálatát mustráztuk – válogasson a galériában, van miből!

AsiaCenter

Az AsiaCenterben azért érdemes végignézni a boltok fürdőruha-kínálatát, mert bár a felhozatal nagyon hasonló, az árak eltérhetnek. A régóta bevált tengerészminták és vasmacskajelek még mindig megtalálhatók a választékban, de szerencsére újítottak is: van rojtos, köves, csőfazonú, háromszög bikini, szivacsos és merevítős is. Kis méretek ugyanúgy vannak, mint nagyok, itt viszont egy baj van: nem feltétlenül lehet összeválogatni a bikinit. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk a 42-es melltartó jó méretben, akkor köteles megvenni a hozzávaló szintén 42-es alsót, ami nem minden esetben jó arra, akinek nagyobb méretű felsőrészre van szüksége. És ez természetesen fordított esetben is igaz.

Néhány asiás boltban van egyébként opció a kombinációs vásárlásra; ebben az esetben viszont felárat számítanak fel, ami üzletenként változó, de minimum 500 forint. Ez persze nem hatalmas összeg, főleg úgy, hogy a bikinik elég jó áron vannak. 

Calzedonia

A Calzedonia a kis méretek Mekkája. Jó, persze csak akkor, ha abszolút szabványméretei vannak, mert ha kicsivel is szélesebb a háta a megszokottnál, hiába hord 70-es, vagy 75-ös melltartót, nem valószínű, hogy könnyen talál majd magának megfelelő fazont az olasz tulajdonú üzletben. Azonban, ha mégis az első intervallumba esik, úgy fogja magát érezni a boltban, mintha bűn nélkül ehetné a csokoládét egész nap. De komolyan. Elképesztő színű, mintájú és fazonú bikinik sorakoznak az üzletben, és abszolút megengedett a méretek kombinációja. Végre alig van eltérés a felsők árai között. Két árkombinációval találkoztunk, és ugyanez a helyzet a bugyiknál is. Éljen!

De van negatívuma is a boltnak: azonkívül, hogy irtó csalódottak voltunk, hogy egyetlen igazán jó D-s vagy E-s melltartót sem láttunk (sőt, ebben a méretben alig 3-4 fazon és szín van), még az egyik szuperkedvenc fazont sem árulják már, pedig az eladók szerint többen is keresték a boltban. Helyette viszont lett egy olyan, ami bár hasonlít a régire, mégsem olyan és tartani egyáltalán nem tart. Kár érte. 

H&M

A svéd fast fashion bolt nem csak ruhákban teszi oda magát minden évben, de a fürdőruhái is jók. Az meg csak külön bónusz, hogy pár éve nagy méretekben is elkezdték gyártani a bikiniket, de még egy kosármérettel jövőre azért megdobhatnák a palettát az A-D méreten túl. A rikító színeket idén elhagyták, van helyettük fekete, fehér és sok napszítta szín meg virágminta. A felsők általában 3990 forintba kerülnek, az alsók pont egy ezressel olcsóbbak. Ha adott üzletben nem talál megfelelő fürdőruhát, érdemes online vásárolni: elképesztő jó szetteket találtunk, igaz, jellemző, hogy egy fazonból van avgy 10 féle szín: és ha pont az az egy fazon nem áll jól, akkor megszívta. Képek a galériában!

Marks and Spencer

Amikor megláttuk a M&S bikinifelsőit, elég izgatottak lettünk, mert jól néznek ki. Nagyon jól. Extra jól. És léteznek nagy méretben is – végre! De bibi azért itt is akad: kizárólag egy fazonú bugyit voltak képesek gyártatni hozzájuk. Olyat, amit 2016-ban elég kevesen preferálnak, mert sem a kicsi, sem a nagy, sem a tökéletes fenéken nem áll jól. Pont. Úgyhogy annyit tudnánk javasolni, hogy vegye meg a felsőt itt, a bugyit meg vegye meg hozzá a Calzedoniában vagy a Tezenisben. Ja, mert utóbbiban extrák vannak, nagyon olcsón. De ott még nem tartunk, majd mindjárt beszámolunk arról is…

My77

Kicsit ódzkodva vonultunk be az AsiaCenterben lévő magyar My77-be, mert eddig túl kihívónak és közönségesnek találtuk a felhozatalát, idén viszont nagyot alkottak: a fürdőruháik legalább 40%-át könnyűszerrel felvennénk. Bónusz: mindenféle méret van, nem csak „nagymamabugyival”. Az árak kicsit magasak – főleg, ha azt vesszük, hogy már mindenhol nyomatják a leárazásokat –, de ha tényleg kibírnak legalább 2-3 szezont, akkor ezt elnézzük. A galériában rengeteg kép van ezekről a fürdőruhákról is, meg persze az áraikról. 

Premier Outlet (Calzedonia)

Nagy reményekkel hajtottunk ki a biatorbágyi outletbe, de azóta már többször is megbántuk. Nem kimondottan az árukészlet miatt – sokkal inkább, mert annyian vannak az üzletben, hogy legszívesebben csak toporzékoltunk volna. A próbafülkét csak akkor érdemes betámadni, ha van türelme, kedve és legalább 30 perce várakozásra. Hiába a segítőkész munkatárs, aki megállás nélkül pakolja vissza a vállfákra a felpróbált fürdőruhákat, a sor lassan halad. Persze előfordulhat, hogy kifog egy olyan napot, amikor kevesen vannak, de az eladók szerint ilyen nem igazán van. A fürdőruhák jók, az „eredeti” kombinálós fajtából kevés méret van, a többiből is inkább a 75-80-as szekció a nyerő. 

Tezenis

Kellemes meglepetés volt a Tezenisben, hogy gondoltak a nagyobb méretű vevőkre is. Az öröm azonban csak addig tartott, amíg a kezünk ügyébe nem került egy 80-as darab, ami sokkal inkább volt 75-ös méretű. Egyébként ez igaz az összes fürdőruha méretezésére: mintha direkt egy számmal kisebb melltartóméretet gyártanának bikinikből. De a lényeg: extra jó alsókhoz lehet itt hozzájutni – egészen potom összegekért, és tényleg csak azt tudjuk javasolni, hogy kombinálják a bikiniket. Vegyenek egyszínű, vagy alig mintás felsőket és szerezzenek be több alsót is hozzá. Erre tényleg tökéletes a Tezenis. Van brazil, francia, sima tanga és normál fazonú bugyi is elég sok színben, jó a választék. A felsők sem rosszak persze, de az alsók mindent visznek!

Women's Secret

Már itt is megkezdődtek a leárazások, ami nem jelenti azt, hogy fogyóban vannak a fürdőruhák, amik konkrétan első blikkre többnek tűntek, mint a fehérneműk. Jók a minták és a fazonok is, és lehet kombinálni is a méreteket. 80D-s a legnagyobb melltartóméret (ami természetesen 80B-s, vagy 75C-nek felel meg, és összesen csak három fazonban elérhető), ami elég szomorú, mert jó az idei vonal. És ugye azért azt sem szabad elfelejteni, hogy ez egy fehérneműbolt, ahol illene, hogy legyen mindenféle méret és amellett választék is. Az egyik nagyon segítőkész eladó szerint többen keresnek nagy méreteket, és elég kellemetlen ilyenkor azt mondani, hogy nincs. „Mert hát tulajdonképpen mi egy erre szakosodott bolt vagyunk. Hol, ha nem itt kellene árulni ezeket a dolgokat?!” 

Ön szerint ugyanúgy szükség lenne a nagyobb méretekre, mint a kicsikre?

Oszd meg másokkal is!
Mustra