Munkaerőt és butikokat épít le a Ralph Lauren

Csődközeli hangulat van a hazai outletrajongók egyik kedvenc márkája, a Ralph Lauren háza táján – számol be a Fashionmag.com az amerikai luxusmárkát érintő munkahelyi leépítésekről és boltbezárásokról. A hír pedig azért is érte váratlanul a szakmát, mivel a Ralph Lauren Corp. a tavalyi év második év felében döntött úgy, hogy a divatcég 77 éves alapítója és vezetője, Ralph Lauren ötven év után lemond a vezérigazgatói posztról és a Gap, valamint az Old Nady elnökének, Stefan Larssonnak adja át a stafétát. A vezetőváltás nem járt tervezőcserével, a kollekciókat továbbra is Lauren tervezi a márkának. Bár a kialakult helyzetet elnézve könnyen elképzelhető, hogy vérfrissítésre lesz szüksége a márkának és új tervezőt tesznek a divatház élére.

Ralph Lauren évtizedek óta öltözteti az amerikai középosztályt.
Ralph Lauren évtizedek óta öltözteti az amerikai középosztályt.Randy Brooke / Europress / Getty

A Wall Street Journal információi szerint a márka részvényei 10 százalékkal (86.50 dollár, körülbelül 23.529 forint) zuhantak a forgalomba hozatal előtti napon, ezért a cég jelentősen leegyszerűsítené a szervezeti struktúráját, leépítené a munkaerőt, csökkentené az egyes termékek gyártási költségét, üzleteket zárna be és redukálná a tulajdonában lévő ingatlanok számát.

A márka egyik védjegye a galléros póló.
A márka egyik védjegye a galléros póló.Ralph Lauren

Bár a márka hivatalosan még nem jelezte, hogy hány ember veszítené el a munkáját a gyenge forgalom és a veszteség miatt, de az üzleti lap szerint a kiskereskeső legalább ezer teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottól válna meg és közel ötven, elsősorban felsőkategóriás üzletet zárnának be. A vállalatnak mintegy 493 üzlete van és körülbelül 26 ezer embert alkalmaznak, amiből 15 ezren teljes állásban dolgoznak a cégnél. A vállalat arra számít, hogy a szerkezetátalakítási intézkedéseknek köszönhetően körülbelül 180–220 millió dollárt spórolnak meg évente, amivel remélhetőleg sikerül majd túllendülniük a kialakult válsághelyzeten.

Oszd meg másokkal is!
Mustra