OFFLINE

7 Photoshop trükk, amik nélkül már nem készül divatfotó

2016. május 29., vasárnap 10:55

Bár rengeteg szó esik az egészséges testképről a divatmagazinokban, azért a felmérések mégis arról számolnak be, hogy a nők 70 százaléka depresszióba esik, miután belelapoz egy divatlapba, még akkor is, ha pontosan tudja, hogy az ott látott modellek komoly utómunkálatokon estek át a szerkesztés során. A Fashionising.com szerkesztői készítettek egy listát arról, hogy melyek azok a trükkök, amikkel gyakorlatilag bármi divatfotóvá varázsolható. Részletek a hajtás után!

1. Bőrhibák, foltok

Még a szabad szemmel alig észrevehető pattanások, anyajegyek, szeplők és szemkörnyéki sötét karikák is tönkretehetik a művészien beállított képeket, ezért talán ezek az első olyan “hibák” amiket azonnal leradíroznak az elkészült fotókról.

2. Ráncok és bőrtónus

A különféle ráncok eltüntetése már olyannyira bevett szokás a retusőröknél, hogy tulajdonképpen fel sem merül bennünk, hogy annak a modellnek esetleg hozzánk hasonlóan ráncolódhat a nyakán vagy a hátán a bőr. A porcelánbaba-szerű megjelenés tovább fokozható, ha egy-két árnyalattal szexibb és egyenletesebb tónúsú színt varázsolunk a modell arcára.

3. Szem és ajkak

Miután be lett állítva a megfelelő tónus és egyetlen bőrhiba sem található a modellen, neki lehet látni a megkapóbb és csillogóbb szemek illetve a természetellenesen hosszú szempillák és megnyerő szemöldök megrajzolásának. A retusőrök nem szeretik az egyenletlen formájú ajkakat sem, ezért többnyire vastagabb, hibátlan formájú és fényesebb textúrájú ajkakat adnak modelljeiknek.

4. Fogfehérítés

Mint minden más, így a fogak sem ússzak meg a Photoshopot, sőt talán a fogfehérítés az egyik leggyakoribb trükk, amit kivétel nélkül mindig bevetnek a retusálás során. Dehát érthető, ki ne szeretne szebb és fehérebb mosolyt látni a róla készült képeken?

5. Haj és frizura

Már biztosan önnek is feltűnt, hogy a magazinokban sosem látni lelapult frizurás, fakó hajú modelleket. Ez azért van, mert a Photoshop segítségével a valósnál jóval nagyobb és jobb minőségű hajkoronát varászolnak a modelleknek, miközben eltávolítják a kóbor hajszálakat, fokozzák a színhatást, dúsabbnak és jóval fényesebbnek mutatják a hajat, mint amilyen valójában.

6. Derék és csípő

Egyre többször adnak hangot annak, hogy a tökéletes test nem létezik, mivel minden test a maga módján ideális, de ennek ellenére egy-egy termék eladásához továbbra is az idealizált, elérhetetlennek tűnő szabványszépséget vetik be a marketingesek. Kevés modell ússza meg, hogy a divatfotózás után ne essenek neki a retusőrök és ne faragjanak le néhány centit a derekából vagy a csípőjéből, aminek köszönhetően rengeteg nő van a világon, aki a hamis képek miatt sosem fog megbarátkozni a saját testével.

7. Smink

A divatlapok szerkesztőinek nem elég, hogy tehetséges sminkesekkel, hibátlan bőrű modellekkel és felsőkategóriás sminktermékekkel vannak körülvéve, az utómunkálatok alatt ugyanis még egyfajta digitális sminket is kapnak a modellek, aminek köszönhetően a végeredménynek szinte semmi köze nem lesz a valósághoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta