Sortkörkép férfiaknak: Már 3 ezerért találni jókat

Úgy néz ki, hogy (bár esővel tarkítva) végre eljött az igazán jó idő és mivel 30 fok környékén már nem kellemes a hosszú nadrág, úgy döntöttünk, körképezzük a férfisortokat. Hat népszerű üzletben jártunk, igyekeztünk minél több stílust érinteni és van egy jó hírünk: 3 ezer forintért már nagyon jó rövidnadrágokat kapni. Beszámoló képekkel és árakkal a hajtás után.

Zara: Máshol olcsóbb

Sejtettük, hogy nem itt bukkanunk a legolcsóbb darabra, de kíváncsiak voltunk, hogy a trendekre leggyorsabban reagáló márka hogyan képzeli el az idei sortdivatot. Annyira nem estünk hanyatt a kínálattól: hasonló darabokat máshol is beszerezhet és nem feltétlenül kell értük ennyit fizetnie. Ha mégis úgy dönt, itt vesz alsót nyárra, akkor átlagosan 7-9 ezer forintról kell lemondania cserébe.

Springfield: A farmertől a mintásig

Kicsit megijedtünk, hogy üresen áll a Springfield üzlete a Váci utcán, de megtudtuk, hogy a Vörösmarty térhez közeli végen nyitottak egy többszintes flaship boltot. Elég sok stílus képviselteti magát: farmersortoktól kezdve egészen az egyszerű pamutból készülteken át a mintásakig. Azt hittük, 9-10 ezer alatt nem találunk nadrágot, végül pont a nekünk leginkább tetszőt árulták 4995 forintért.

C&A: Az egyik legnagyobb meglepetés

A német cégnek egy utolsó próbát adtunk, ugyanis a kínálattól általában kómába esünk, de most nagyon jól tettük, hogy benéztünk. Végre nemcsak a bővebb, elnézést a kifejezésért, de nagypapás sortokat kapni, de vidám (és nem neon) színűeket és visszafogott mintával ellátottakat is. A farmerre hajazó, de egyébként melegítőnadrág anyagból készült sortnál kicsit túlzónak érezzük a 8 ezres árat, viszont a 3 ezres pöttyös és a 4590 forintért árult horgonymintás darabok egész jó vételek. A galériába választottunk egy fehéret is (mi nem tudnánk/mernénk) sehova felvenni, ha már a C&A a kirakatban a "szörfös" életérzést népszerűsíti.

Pull&Bear: Egynek jó

Az Inditex-lánc üzletében mintha a tavalyi cuccokat pakolták volna ki, igaz, nem igazán nagyot lehet újítani sort fronton. Kapni szaggatott farmerből és chinó anyagból készült darabokat is, de elég sokat, átlagosan 7-10 ezer forintot kell értük kifizetni. Nem baj, már csak egy hónap és leárazás!

H&M: Itt a legolcsóbb

A C&A-hoz hasonlóan a svéd cégnél is kapni már 3 ezerért rövidnadrágokat, de míg előbbiben csak 1-2 darabot, addig itt elég sok színből választhatunk. Ráadásul ezek is tudnak mindent, amit egy sortnak tudnia kell. A farmer és chinó anyagúak mellett találni még elegánsabb fazonúakat is, ha éppen valaki inggel viselné nyáron, mert azzal szereti vagy mert a munkahelyi dresszkód engedi.

Bershka: Olcsó hatás, sok pénzért

Igen, tudjuk, a fast fashion boltok nem arról híresek, hogy etikus körülmények között gyártatnak, de a legtöbb üzlettel szemben a Bershkában süt a ruhákról az olcsóság. Az árcímke sajnos nem igazodik a minőséghez: 7-8-9-10 ezer forintot kell kifizetnie annak, aki kutyarágta és/vagy jellegtelen alsóra vágyik idén nyáron.

Oszd meg másokkal is!
Mustra