Pénteki süti: triplacsokis cupcake gyereknapra

Zanza!

Ha május utolsó hétvégéje, akkor csak csokis sütemény jöhet szóba – a szezonális gyümölcsöket egyék csak a gyerekek frissen. És hogy a nyárias hétvégén a lehető leggyorsabban elkészüljön a házi süti, legyen a legyen a recept igazán egyszerű, a lényeg, hogy minél több csokoládé kerüljön bele. 

DSC 0011

A graham liszttel kicsit tömörebb – és rostban gazdagabb – lesz az eredmény, azért hogy jól megtartsa a könnyű csokis habot a tetején.

Hozzávalók:

10 dkg liszt  
8 dkg graham liszt
2 dkg holland típusú kakaópor
10 kg étcsokicsepp vagy kis kockákra vágott étcsoki
4 gr sütőpor  
6 gr szódabikarbóna
10 dkg barna nádcukor
1 tojás
1,5 dl joghurt
1 dl tej 
5 dkg olvasztott vaj

2 dl tejszín
1 tk porcukor
5 dkg étcsokoládé

DSC 0008
  1. Az első hat hozzávalót elkeverjük.
  2. Összekeverjük a cukrot, tojást, joghurtot, tejet és a vajat, majd a lisztes keverékhez adjuk, homogénné keverjük a tésztát. (Ne keverjük túl, csak amíg épp elkeveredett.)
  3. Színes muffinpapírral bélelt sütőbe adagoljuk (legjobb erre egy klasszikus fagyiskanál) és 200 fokon kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
  4. A csokit apróra törjük, a mikró legmagasabb fokozatán kb. 1 perc alatt, többször átkeverve felolvasztjuk.
  5. A tejszínt lágy habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot és összemixeljük a langyos étcsokival, a csokis habbal díszítjük a muffinok tetejét.
DSC 0008
Blogmustra