OFFLINE

StyleCouch: Mivel hordjam a férfiaknak szánt kiegészítőket?

2016. május 17., kedd 17:26

style couch.png
Fotó: Dívány

Ennyire "friss" olvasói levelet még nem kaptunk a StyleCouch keretein belül: Marcell ugyanis a pár napja megjelent, férfiaknak szánt nyári kiegészítőket bemutató posztunk után írt nekünk. Bár tetszenek neki az ott bemutatott kendők és kalapok, elképzelni nem tudja, hogyan építhetné be a meglévő stílusába. Van egy jó hírünk: elképesztően könnyen. Válaszunk és tanácsaink a hajtás után!

„Üdv! Nagyon tetszett a körképes posztotok és már korábban is terveztem, hogy beszerzek egy kalapot és egy kendőt (utóbbiból egyre többet látok), de nem tudom, passzolna-e hozzám. Hétköznap többnyire chino nadrágot és inget hordok, hétvégente inkább sportosan öltözöm. Köszi előre is" – írta nekünk Marcell. Íme a válaszunk:

Marcell nem tévedett

A kendő tényleg újra nagy divat lett, több divatház 2016-os tavaszi-nyári kifutóján találkozhattunk vele. Szerintünk egyébként semmi baj nincs vele: bár tény, hogy számos változata létezik és mondjuk a selyemből készült, printelt darabokat nem feltétlenül ajánlanánk. Egy egyszerű darab viszont ugyanúgy passzol egy farmer-póló összeállításhoz, mint egy elegánsabb nadrág és ing kombinációhoz. A luxusházak közül láthattunk rá alternatívákat a Guccinál, az Hermès-nél, Margaret Howellnél és Issey Miyake-nál – mi most az utóbbi háromtól mutatunk egy-egy példát, hogy milyen szettben képzelik el a kiegészítőt.

A kalapok is jól mutatnak és bár eddig főleg nőkön láthattuk, egyre többször tűnik fel férfiakon is. Azért valljuk be: bár nem mindig indokolt, ezerszer jobban mutat, mint a fej tetejére helyezett méretes baseball sapka vagy a neonszínű beaniek.

Tipp: Bár már megmutattuk, hogy itthon hol milyen kiegészítőket szerezhet be, webshopok közül jó szívvel ajánljuk az Asost és még inkább a Topmant, ahol pár száz vagy ezer forintokért szerezhetőek be kendők és kalapok. Ezekkel pedig – mondjuk egy farmerrel ellentétben – nehezen tud mellélőni, ráadásul az Asosnál ingyenes a szállítás.

Mivel viseljem?

Bármivel. Kevés olyan szettet tudunk elképzelni ugyanis, amivel ne működne a kendő és/vagy a kalap. Ennek bizonyításaként készítettünk egy grafikát is, ahol három stílust láthat: egy sportosat, egy business casualnek is beillőt és egyet a kettő között félúton.

A ruhadarabokat úgy válogattuk össze, hogy ne csak az egy oszlopban lévők passzoljanak egymáshoz, hanem minden mindenhez. Például a világoskék inget felveheti a szaggatott nadrággal és a kényelmes bőrcipővel, de a kockás ing, a chino nadrág és a sportcipő, illetve a hozzájuk felvett kendő vagy kalap is tökéletesen megfér egymással. Bár elsőre úgy tűnhet, a duplacsatos bőrcipő kevés dologhoz megy, ezt azonnal meg is cáfoljuk a lenti képpel.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy 3 felsőhöz 3 különböző nadrágot és ugyanennyi cipőt vehet fel, tehát 9 ruhadarabból 27 különböző szettet állíthat össze. Mivel mindegyiket párosíthatja kendővel és kalappal is, így ez a szám duplájára ugrik (54), azt pedig már bele sem merjük számolni, hogy a 27 szettet hordhatja mind a két kiegészítővel egyszerre is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta