OFFLINE

Megmentené Gödöllő Barna Illés cukrászdáját

2016. május 17., kedd 14:08

Sem a büntetésre, sem a felújításra nincs pénze a gödöllői Barna Illésnek, akinek cukrászdáját a helyiek imádják, valaki azonban mégis bejelentést tett a hatóságoknál, akik bezáratták a valóban felújításra szoruló cukrászdát. A 78 éves cukrász két agyi stroke-on van túl, de nagyon szívesen dolgozna a 100 éves muzeális gépeken, azonban a felújításra nincs pénze. 

A sajtóértesülések ellenére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal cáfolja, hogy ők vizsgálódtak volna a cukrászmesternél, mindenesetre a város úgy tudja, hogy egy névtelen bejelentés alapján indult vizsgálat a békebeli cukrászda ellen.

Gémesi György gödöllői polgármester és a gödöllőiek többsége azonban a támogatásáról biztosította az idős férfit, akitől gyerekként is gyakran vásárolt fagylaltot. Felhívásában már több helyi vállalkozó jelezte, hogy ingyen és bérmentve segítenek a felújítási munkálatokban, sőt szó esett arról is, hogy az önkormányzat egy cukrásztanulót is biztosítana az idős férfi mellé, hogy megtanulja, hogyan kell kezelni a száz éves fagylaltfőző gépet, vagyis úgy néz ki hamarosan megújulva, de hagyományos ízekkel térhet vissza Gödöllő legendás cukrászdája. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta