Megmentené Gödöllő Barna Illés cukrászdáját

Sem a büntetésre, sem a felújításra nincs pénze a gödöllői Barna Illésnek, akinek cukrászdáját a helyiek imádják, valaki azonban mégis bejelentést tett a hatóságoknál, akik bezáratták a valóban felújításra szoruló cukrászdát. A 78 éves cukrász két agyi stroke-on van túl, de nagyon szívesen dolgozna a 100 éves muzeális gépeken, azonban a felújításra nincs pénze. 

A sajtóértesülések ellenére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal cáfolja, hogy ők vizsgálódtak volna a cukrászmesternél, mindenesetre a város úgy tudja, hogy egy névtelen bejelentés alapján indult vizsgálat a békebeli cukrászda ellen.

Gémesi György gödöllői polgármester és a gödöllőiek többsége azonban a támogatásáról biztosította az idős férfit, akitől gyerekként is gyakran vásárolt fagylaltot. Felhívásában már több helyi vállalkozó jelezte, hogy ingyen és bérmentve segítenek a felújítási munkálatokban, sőt szó esett arról is, hogy az önkormányzat egy cukrásztanulót is biztosítana az idős férfi mellé, hogy megtanulja, hogyan kell kezelni a száz éves fagylaltfőző gépet, vagyis úgy néz ki hamarosan megújulva, de hagyományos ízekkel térhet vissza Gödöllő legendás cukrászdája. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek