OFFLINE

A Guccinak már a temetési papírtáska is szúrja a szemét

2016. május 15., vasárnap 13:50

Csúnyán beégette magát a Gucci a közelmúltban azzal, hogy a védjegyük megsértésére hivatkozva levélben figyelmeztette a hongkongi temetkezési vállalatokat, hogy ne tüntettések fel papírtáskáikon a luxusház ikonikus logóját. Pedig a papírtáskákat ezúttal nem koppintásként értékesítették a piacon, csupán egy ősi kínai hagyományról van szó, miszerint a gyászolók olyan tárgyak papírmaséit égetik el, amiről azt képzelik, hogy az elhunyt szeretné magával vinni a túlvilágra. A felső osztály státusszimbólumai, mint a drága autók, okostelefonok és dizájner táskák mellett olyan hétköznapi dolgokat is a halottak mellé temetnek képletesen, mint például a zokni vagy műfogsor – elégetett papír formájában.

Az olasz márka 1974 óta 11 üzlettel van jelen a hongkongi piacon, tehát akár tisztában is lehetett volna a helyi szokásokkal, így nem sokkal a bicskanyitogató felszólítás után egy újabb közleményt adott ki a Gucci sajtóosztálya, melyben elnézést kért a kellemetlen félreértésért és kifejtette, hogy nem kívánja jogi útra terelni az ügyet, csupán a védjegyükké vált szellemi tulajdonukat szerették volna megvédeni, de maximálisan tiszteletben tartják a helyi temetkezési szokásokat – írja az ügyről a fashionmag.uk.co, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy a helyi árusoknak nem igazán tetszett, hogy a divatház nyilatkozatából nem derült ki, hogy akkor tilos vagy sem rányomni a kamu papírtáskára a logójukat, így többen inkább levették polcaikról a bonyodalmat okozó kiegészítőt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta