OFFLINE

Szinte biztos, hogy ezentúl nem vesz bőrből készült cuccokat

2016. május 15., vasárnap 09:43

Miután megmutatta, hogyan lesz krokodilból luxustáska és részvényeket vett a Pradában, hogy megvédje a struccokat, a bangkoki Ogilvy & Mather ügynökséggel állt össze az ázsiai PETA, hogy létrehozzanak egy pop-up (pár napig létező) boltot. Az üzlet első pillantásra semmiben nem különbözik egy luxusbolttól: a visszafogott, minimalista enteriőrben egymás mellett várnak a vevőkre a drága bőrből készült kiegészítők (táskák, kesztyűk, övek és cipők egyaránt). 

Mivel azonban felmerül az állatvédő szervezet neve is, így a dolog nem áll meg ennyinél: a Behind the Leather, azaz A bőr mögött névre hallgató koncepció miatt az alkalmi vásárlókat a táskák kinyitása, a cipők és kesztyűk felhúzása, illetve az övek megfordítása után szokatlan kép fogadja. Ott ugyanis véres húscafatok fogadják őket, ami – mivel a szőrmével ellentétben sokan megfeledkeznek róla – emlékezteti a vevőt, hogy azért a darabért, amit ő próbálgat és megvesz, legalább egy állat adta az életét.

A legsokkolóbb viszont az, hogy a táskákban található belsőségek szívverést imitálva még mozognak is. Bár a videón valószínűleg statiszták láthatóak, nem lettünk volna azon nők helyében, akik a cipő- és kesztyűpróba után véres kézzel és lábbal szembesültek. Erős idegzetűeknek ajánljuk a PETA oldalát, ahol megnézheti, milyen sors vár egy pénztárcának szánt kígyóra.

Ön szerint hatásosak ezek a reklámok?

  • 603
    Igen, biztos van, aki ennek a hatására felhagy a bőr vásárlásával.
  • 504
    Vannak kétségeim, de egy próbát megér.
  • 828
    A bőrvásárlókat ennyi nem tántorítja el.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta