OFFLINE

Ebben a cipőben lehetetlen eltévedni

2016. május 13., péntek 10:33

A tornacipő (sneaker) és a levegő (air) szavak összekapcsolásából alkotta meg a Sneakair nevet az easyJet, amelyet végül az okoscipőjüknek adtak. A lábbeliket GPS-szel és szenzorokkal szerelték fel, hogy aztán Bluetooth segítségével összekapcsolódjon az okostelefonra letöltött alkalmazással és minirezgésekkel irányítsa a gazdáját, hogy milyen irányba induljon el és forduljon. A terméket a Barcelona Street Project eseményen mutatták be.

A technológiának köszönhetően anélkül találhatjuk meg a spanyol város város nevezetességeit, hogy a térképet vagy a telefonunk kijelzőjét bújnánk. Hasznos lehet továbbá még akkor is, ha egy hosszú éjszaka után térnénk vissza a szállásunkra. A videón megnézheti, hogy is néz ki ez élesben, igazából pofon egyszerű: ha balra kell fordulnia egy kereszteződésben, akkor a bal cipője rezeg, ha jobbra, akkor a jobb.

A légitársaság azt tervezi, hogy a cipő továbbfejlesztett változatai a repülőgépek fedélzetén is megvásárolhatóak lesznek majd – a kiegészítő egyébként egy újabb állomása az easyJet hordható technológiával kapcsolatos útjának, ugyanis fél évvel ezelőtt bemutatták az első, légiutas-kísérők számára kialakított egyenruhát, mely a kommunikációt segíti.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta