OFFLINE

Dizájner magassarkú törte véresre a pincérnő lábát

2016. május 12., csütörtök 10:34

A DailyMailen futottunk bele a kanadai Nicola Gavins tanulságos Facebook-posztjába. A nő egy pincérként dolgozó ismerőséről mesélt el egy történetet: a barátnő a JOEY nevű lánc egyik éttermében dolgozik, és a kötelezőként előírt magassarkú véresre törte a lábujját, sőt: egyik lábkörmét is elveszítette. A dolog érdekessége, hogy a mellékelt fotó alapján kiderült, nem egy pár ezer forintos kínai darabról van szó, hanem egy Karl Lagerfeld márkájúról.

„Ez a poszt azoknak szól, akik a JOEY éttermekben szoktak enni – különösen azoknak, akik az edmontoni Jasper sugárútiban. Az üzletpolitikájuk szerint a személyzet női tagjainak magassarkút kell hordaniuk, ez alól csak akkor mentesülnek, ha orvosi igazolást hoznak arról, hogy nem ajánlott nekik a viselése. A barátnőm lábát véresre törte a cipő és egy lábkörmét is elveszítette, ennek ellenére a műszakvezető lehordta, amikor lapostalpúra cserélte volna a lábbelijét. Ráadásul utasították, hogy másnap is magassarkúban menjen" – írta Gavins, majd hozzátette, hogy a női alkalmazottaknak 30 dollárt, azaz nagyjából 8200 forintot az egyenruhájukért is ki kell fizetniük, míg a férfiak nyugodtan viselhetik a saját ruháikat (amíg az fekete színű).

„Szexista, avítt gondolkodás és teljesen undorító politika. Több barátom is van, aki vendéglátásban dolgozik és úgy is kapnak borravalót, hogy azért nem kell feláldozniuk a kényelmüket. Ezek után inkább őket támogatom" – írta posztjának végén, amit két nappal később azzal az információval frissített, hogy munkajogilag is aggályos az étterem működése, ugyanis nem fizetik ki a próbaidőt. A posztra (ami alatt többen bojkottra szólítják fel az embereket) egyébként közel 3 ezer reakció érkezett és majdnem 12 ezren osztották meg.

A cipőről

Nem mehetünk el amellett sem, hogy nem egy olcsó darabról van szó: a TheOutnet oldalán ugyanezt nem találtunk, csak hasonlót, az 455 dollárba került, ami átszámítva 125 ezer forintot jelent. Valószínűleg a divatház nem pincérkedéshez szánta a fekete, bőrből készült magassarkúját, de ettől függetlenül felmerül a kérdés: forintban hat számjegyű összegért nem kapunk olyan lábbelit, ami kibírja az egész napos rohangálást sebek és körömvesztés nélkül? 

Ön mit gondol?

 • 632
  Mindig is tudtam, hogy nem érik meg ezek a drága cipők.
 • 435
  Nem ismerjük az egész sztorit, mi van, ha kisebb méretet vett fel?
 • 182
  Általában jobbak a drágább cipők, a nő most így járt.
 • 432
  Semmire nem gondolok.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta