OFFLINE

Okosabbnak és dögösebbnek nézünk ki feketében

2016. május 9., hétfő 19:23

A brit kiskereskedő, a Buytshirtsonline.co.uk legújabb tanulmánya megerősíti, hogy a fekete ruhát viselő férfiak és nők vonzóbbnak, bizalomgerjesztőbbnek, intelligensebbnek és magabiztosabbnak tűnnek mások szemében, míg a barna, a narancs és a szezon egyik slágerének kikiáltott rózsaszín már kevésbé tűnik jó választásnak a kérdőívet kitöltő ezer ember szerint.

A felmérésben részt vevő nők 66 százaléka gondolta úgy, hogy a fekete szín mutat a legjobban a férfiakon, de ezek az eredmények fordított esetben is igaznak bizonyultak, ugyanis a férfiak 46 százaléka szerint a fekete előnyösen áll a nőknek – számol be az Independent.co.uk a kutatásról, melyből az is kiderült, hogy a fekete után a piros szín hozza lázba leginkább az embereket. A pirosat ugyanis többen bizalomgerjesztőnek találták, míg mások az arroganciához és az intelligenciához kötötték.

Toronymagasan vezet a fekete és a piros.
Toronymagasan vezet a fekete és a piros.
Fotó: buytshirtsonline.co.uk

A kutatás, melynél a résztvevőknek olyan fotókat mutattak, amin különböző színű ingekben látható nők vagy férfiak vannak, nagyjából megegyezik a liverpooli és a prágai egyetem egyik 2010-es tanulmányával, miszerint a fekete és a piros színek a legvonzóbbak az emberek szemében. A fekete többek között azért, mert tekintélyt parancsoló, míg a piros szín stimulálja az agyat, növeli az étvágyat és olyan érzelmeket vált ki az emberekből, mint az izgatottság vagy a szenvedély.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta