OFFLINE

Kubában parádézott a Chanel

2016. május 4., szerda 17:04

Karl Lagerfeld Kubába, pontosabban Havannába vitte a Chanel 2017-es nyaralós – Cruise – ruháinak bemutatóját: ment vele egy rakat celeb, sztármodell és pár divatújságíró is – írja a Vogue, mely természetesen ott volt a neves eseményen. A meghívottakat egy hosszú hétvége erejéig szórakoztatta a Chanel, mely a kedd esti bemutatóval ért véget: csak mondjuk, hogy tudja, (többek közt) miért kerülnek olyan sokba a divatház ruhái: még egy ekkora programra is jut belőle pénz.

Tilda Swinton és Gisele Bündchen a partvonalról figyelték a bemutatót, Kendall Jenner természetesen felvonult, akárcsak Lagerfeld több kedvence, Stella Tennant, Mariacarla Boscono, Mica Arganaraz, Lindsey Wixson és Soo Joo Park. A Vogue beszámolójából kiderül, hogy a divatház szerint tökéletes kiegészítő Kubában egy gyöngyös kalapka vagy egy feltűnő, leginkább konyháscipőre hajazó lábbeli, és azt is, hogy Kuba vintage autónyomatok, illetve “Viva Coco Libre!” feliratok formájában jelenik meg a kollekcióban.

Miért pont Kuba?

A BBC beszámolója ennél kicsit mélyrehatóbb, például az is kiderült belőle, hogy a Chanel showja volt az első nemzetközi divatbemutató Kubában, mióta Fidel Castro 1959-ben átvette a hatalmat. A Chanel ruháit nem árulják sehol Kubában, de nem is lenne nagyon kinek, mivel a havi átlagkereset 25 dollár (6805 forint). A bemutató egyébként újabb jele annak, hogy enyhül Kuba és a nyugat viszonya: tavasszal a Rolling Stones írt történelmet azzal, hogy koncertezett Havannában, a héten pedig kiköthetett egy amerikai turista tengerjáró, mely Floridából indult: ez az első alkalom 50 éve. A Chanel ezzel a bemutatóval most divattörténelmi eseményt hozott tető alá.

Divattörténelem ide vagy oda, tény, hogy a Chanel showján leginkább nyugati hírességek vehettek részt, a helyiek kordon mögött nyomoroghattak csak és helyi modellek sem vonultak kifutróra – ami szégyen, mondta egy kubai lakos a BBC-nek. Lagerfeld azt nyilatkozta, a Resort kollekciót Kuba kulturális gazdagsága ihlette – jobb inspiráció valóban, mint a havi 25 dolláros kubai átlagkereset. A galériában végigpörgetheti a bemutató képeit, alább pedig Instagram videókat, képeket talál, melyek a show hangulatát hivatottak visszaadni – a Chanel által meghívott prominens személyiségek szemszögéből.

Ízelítő a zenés felvonulásnak tűnő bemutatóból:

The fashion house #Chanel became the first major fashion house to send models down the catwalk in Cuba on Tuesday @cnnstyle @cnn

Annie Rose Ramos (@annieroseny) által közzétett videó,

Lagerfeld is felvonult a bemutató végén és a pletykákkal szemben eszébe se volt lemondani a Chanel vezetőtervezői szerepéről. Érdekesség: egy Saint Laurent kabátot viselt, emlynek ára simán súrolja a 2000 fontot.

Volt parasztvakítás rendesen: minden divatbemutatóra érkező vendéget kiglancolt oldtimerekkel szállítottak a helyszínre:

GoodMorning * #chanelcruisecuba #cuba #chanel

Luxury * Fashion * Store (@trendbrandlove) által közzétett fénykép,

   A BBC kamerázott:

   Még több tánc szupermodellekkel:

Emellé a kép mellé azt írta az egyik kommentelő, hogy a posztoló végezhetne némi kutatást, ha már ott van, és megkérdezhetné, mennyibe kerülnek ezek a ruhák és mennyi egy kubai éves átlagfizetése. Jogos felvetés? Vagy legyünk inkább büszkék, hogy a Chanel divattörténelmet írt a bemutató megszervezésével?

Tilda Swinton is tiszteletét tette és a bemutató eslőtt kicsit esett az eső. Na nem úgy, mint most Pesten.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta