OFFLINE

Nem a hűtője teszi tönkre a fagyasztott ételeket

2016. május 3., kedd 17:44

Hányszor fordult már elő önnel is, hogy lefagyasztott valamilyen ételt, majd mikor el akarta fogyasztani, azt látta, hogy az egészet vastag, hószerű jegesedés borítja? Pedig ez nem feltétlen a hűtő hibája, és nem is egy napközbeni kisebb áramszünet okozta, sőt, még csak nem is az a gond, hogy melegen tette be a fagyasztóba. Sajnálatos módon, ez egy teljesen hétköznapi jelenség. 

Mivel védekezni nem nagyon tud ellene, ezért csak annyit tehet, hogy megérti miért történik mindez. Ebben segít a SciShow kisvideója, akik elmondják, mi is áll pontosan az egyébként teljesen hétköznapi jelenség hátterében.

A megoldás egyszerűen annyi, hogy amennyiben túl sokáig hagy ételeket a mélyhűtőben, azok kiszáradnak. Egy idő után a vízmolekulák szublimálnak a hűtője száraz levegőjében, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy a fagyasztott kukorica, jégkrém, vagy maradék töltött káposztából távozó nedvesség vízgőzzé alakul, és úgy is fagy meg újra például a csomagoláson, vagy éppen a fagyasztó falán.

Ezen a dupla csomagolás vagy a légmentes valamennyit segít, ezekkel a technikákkal késleltethető a folyamat.

A jó hír az, hogy bár nem éppen gusztusos az ilyen étel, technikailag nem romlott, vagyis még megeheti, igaz felmelegítve már nem valószínű, hogy olyan lesz, mint frissen. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta