OFFLINE

Mostanra menő lett a tapétával összeöltözni

2016. április 30., szombat 08:45

Bizonyára emlékeznek még arra a nőre, aki pár hónappal ezelőtt véletlenül vagy direkt, de összeöltözött a hotel folyosójának falával. Vélhetően nem az ő hatására, de a tavaszi-nyári szezonban több márka feldolgozta a témát és piacra dobta a tapétával vagy a szoba falával megegyező mintájú ruhakollekcióját.

A japán Suminagashi és Ebru, valamint a török művészetekből inspirálódó Calico Wall Paper például a brooklyni Print All Over Me és a Sword-Smith márkákkal fogott össze és létrehozott egy kiegészítőket is tartalmazó, limitált szériás női és férfi kollekciót, melynek lényege, hogy a Calico által tervezett tapétán vagy párnahuzaton megjelenő minták visszaköszönnek a ruhákon is – írja a Designmilk.com.

Az ötlet egyedi, ráadásul a tervezők érezhetően nem az elvontságra, hanem inkább az eladhatóságra koncentráltak a készítés során. A hétköznapiasra sikerült márványmintás és arany fröccsöntött kollekcióban 95 dollárba, 26 ezer forintba kerül egy baseball sapka, egy arany-fehér mintás pólóért 165 dollárt, azaz 45 ezer forintot, míg egy táskáért 98 dollárt, 27 ezer forintot kérnek a webáruházban.

A tapétához öltözős hullám Európában is hódít, itt a legendás lakberendezési áruház, a Little House of Hackney és a spanyol La Coqueta készítettek olyan kollekciót, melyeknél a gyerekruhák és kiegészítők pálmafás vagy virágos mintái megegyeznek a tapéta nyomatával. “Örülünk annak, hogy a House of Hackney ikonikus mintáit láthatjuk viszont a mi klasszikus és időtlen termékeinken" – mondja a La Coqueta Kids alapítója, Celia Muñoz, aki szerint az ügyfelek is jól fogadták, hogy a márka egy kis kelet-londoni stílussal keverte megszokott ruhadarabjait.

Az F. A. Voysey munkássága ihlette kollekciót 12 hónapos kortól 6 éves korig ajánlják a tervezők, így reméljük, hogy hamarosan György hercegen vagy húgán, Charlotte hercegnőn is feltűnik egy-egy múlt századi hangulatot idéző darab. Egy pálmafás ruháért 69 fontot, 28 ezer forintot, egy sapkáért 25 fontot, 10 ezer forintot kérnek az üzletekben, pálmafás párnát vagy tányért pedig ide kattintva körülbelül dupla ennyiért választhat a ruhákhoz.

Mindeközben egy újabb típusú együttműködés alakult ki a House of Holland divatház és a Habitat lakberendezési márka között – írja a WGSN. A brit ruhatervező, Henry Holland tapéta,- és lakástextilmintákat tervezett a bolthálózatnak. A mintákat Hunter S. Thompson inspirálta (mint oly sokmindent a szezonban) a végerdmény elképesztően jó lett. Szóval ha nem akar ön a tapétához öltözni, akkor fordíthat a dolgon és igazíthatja a tapétát a ruhájához!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta