Pénteki süti: málnahabos szelet sütés nélkül

Hamarosan itt a friss gyümölcsök szezonja, érkezik a hazai eper, jön a cseresznye, a meggy, ribizli, épp ideje végigkutatni a fagyasztónk legmélyét, és felhasználni a tavaly betárazott és féltve őrizgetett készleteket, hogy helyet csináljunk az újaknak. 

DSC 0043

Természetesen friss gyümölcsből is elkészíthetjük ezt a sütés helyett hűtéssel készült édességet, és ha nagyon sietünk, a fagyasztóból kivett málna helyére épp befér: így egy órán belül vágható és el is tüntethető egy pillanat alatt.

Hozzávalók: (20×20 centis formához vagy 22 cm-es kerek formához)

a süti alapjához:

8 dkg natúr kukoricapehely
10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj

a krémhez:

2 dl 30%-os habtejszín
1 habfix
12 gr zselatin
3 ek. víz
10 dkg görög joghurt
8 dkg cukor
25 dkg fagyasztott vagy friss málna

DSC 0041
  1. A kukoricapelyhet késes aprítóban megpörgetjük (vagy akár kézzel kissé összemorzsoljuk) hogy apróbb darabokat kapjunk.
  2. A csokit kockára tördeljük és mikróban 3×20-30 mp alatt, közben jól megkevergetve felolvasztjuk. Hozzáadjuk az étolajat, elkeverjük és összeforgatjuk a kukoricapehellyel, a sütőpapírral bélelt forma aljában egyenletesen elnyomkodjuk, hűtőbe rakjuk.
  3. A zselatint egy kicsi lábas aljára szórjuk, a vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megáztassuk.
  4. A tejszínt a habfixszel utasítás szerint felverjük.
  5. A málnát a fagyasztóból elővesszük, megszórjuk a cukorral, és a mikró legnagyobb fokozatán csak 2-3 percig olvasztjuk: nem kell teljesen felolvasztani, nem kell, hogy levet engedjen. Ha friss a málna, nyomkodjuk, vagy kicsit turmixoljuk szét.
  6. A tejszínhez mixeljük a joghurtot, majd a hideg, cukrozott málnát is: így nagyjából homogén krémet kapunk.
  7. A megáztatott zselatinhoz rakunk 3 ek. krémet, kis lángon kevergetjük, míg jól felmelegszik és teljesen felolvad a zselatin, majd a málnás krémbe csorgatjuk, miközben járatjuk a mixert, így egyenletesen elkeverjük.
  8. A kukoricapelyhes alapra öntjük, elegyengetjük, egy órára behűtjük, tetszés szerinti szeletekre-kockákra vágjuk.
Oszd meg másokkal is!
Mustra