OFFLINE

Magyar diáklány nyert egy francia szakácsversenyen

2016. április 27., szerda 10:25

Czompa Fanny a BGE-KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója a dobogón végzett az Olivier Roellinger francia szakácsversenyen, melynek a témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei volt.

Roellinger három csillagot szerzett magának, majd a fenntartható tengeri halászat mellett tette le a voksát, visszavonult egy kastélyba, ahol étterem és hotel is várja a vendégeket.

A korábban francia, majd spanyol versenyzőkkel megrendezett versenyt, idén első ízben 30 ország részvételével európai szintűre terjesztették ki, és négy helyszínen bonyolították le.

Czompa Fanny fél éve készült a megmérettetésre, és április 20-án megnyerte a Lengyelországban megrendezett versenyt, ahol Észak- és Kelet-európai versenyzők vettek részt. A professzionális recept szerinti étel elkészítésére két és félóra, míg a háziasszonyira fél óra állt rendelkezésre.

Ugyanazt kellett kétféle módon elkészíteni, a profi és az amatőr változat között elég markáns különbség volt, látványban mindenképp.

A diáklány ezzel az eredményével bekerült a Tengeri halak és Tenger gyümölcsei szakácsok nemzetközi csapatába. Fanny felkészülésében segített Tischler Petra, a Costes Downtown sous chefje, aki szintén a Vendéglátóipari Főiskolán tanult, valamint Laurent Lemal a francia 2015 Bocuse d’Or győztese, Hidvégi Hedvig, Balog Siposné Szőcze Anikó és dr. Sándor Dénes.

Ez pedig a háziasszony változat, aminek az elkészítésére mindössze fél órája volt a versenyzőknek. Czompa Fanny megkeresésünkre elmondta, hogy szeretne államvizsgázni, aztán pedig egy fine dining étteremben eltölteni a gyakorlati idejét, ahol tovább fejlődhetne. A korábban Németországban is élt lány szívesen menne külföldre, hogy ott sajátítsa el a szakma titkait.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta