OFFLINE

Kiállítják Erzsébet királynő legszebb ruháit

2016. április 22., péntek 09:38

Idén nemcsak a punk 40.évfordulóját ünneplik egész évben az Egyesült Királyságban, hanem II. Erzsébet királynő 90. születésnapját is, aminek alkalmából természetesen számos rendezvény és kiállítás is lesz majd a közeljövőben.

A nagy napon, április 21-én nyílik a “Fashioning a Reign: 90 Years of Style The Queen ‘s Wardrobe” nevű kiállítás a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciáján, a Holyrood-palotában, a második és egyben legnagyobb szabású tárlat a Buckingham-palotában lesz látható július 23. és október 2. között, míg a harmadik 2016. szeptember 17. és 2017. január 8. között kerül megrendezésre a windsori kastélyban.

A több mint 150 ruhakölteményt és kiegészítőt felvonultató kiállítás a kalaprajongó királynő életének és uralkodásának a legmeghatározóbb és legemlékezetesebb darabjait mutatja be a gyermekkorától napjainkig. A tárlaton kiemelt szerepet kapnak azok a brit couture ruhák, amiket például olyan világhírű tervezők készítettek a mindig csinos királynőnek, mint Sir Norman Hartnell, Sir Hardy Amies és Ian Thomas. A jegyek a Royalcollection.org.uk oldala szerint 7.20 fontba, 2821 forintba kerülnek majd.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta