Pénteki süti: mini, pilótakekszes sajttorták

A gyors, kétfalatnyi mini sajttortáknak a normál mérethez képest több előnye is van: megúszható a körbealufóliázás, a forró vizes sütés, töredék ideig kell sütni, és a kis méret miatt gyorsabban is hűl. A kekszalapot pedig vegyük szó szerint: az alap egy egész pilótakeksz, amit – hogy puhább legyen a sütés után – tejbe mártunk. 

DSC 0244
Piszke

Ha bevetjük a fagyasztót is a gyors kihűlés érdekében, akkor 10 perc munkával egy órán belül majszolhatjuk a kekszes sajttortáinkat.

Csoki helyett inkább karamell? Akkor itt egy karamelles sajttorta verzió.

Hozzávalók: (12 db mini sajttortához)

12 db pilótakeksz
1 dl tej
20 dkg natúr krémsajt
1 nagy tojás
fél rúd vanília
8 dkg cukor
1 nagy ek. citromlé

a mázhoz:

6 dkg cukor
1 dkg kakaópor
1,5 ek. tej
3 dkg vaj

DSC 0247
  1. A muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlikkal. A kekszek mindkét oldalát tejbe mártjuk, majd a formába rakosgatjuk.
  2. A krémsajtot a cukorral 2 percig kézi mixerrel habosítjuk, fakanállal simára keverjük benne a citromlevet, a kikapart vaníliamagokat és az enyhén felvert egész tojást.
  3. Elosztjuk a kekszek tetején, hogy a papírkapszlik tetejéig érjen, kissé a munkalaphoz ütögetjük, hogy egyenletesen terüljön a formában.
  4. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, majd a kikapcsolt, nyitott ajtajú sütőben pihentetjük még 10 percet.
  5.  A kakaót, cukrot, tejet simára keverjük, a cukor oldódásáig kis lángon, kevergetve összemelegítjük, a tűzről levéve beledobjuk a vajat, elkeverjük, a szósszal a kihűlt sajttortákat meglocsoljuk.
Oszd meg másokkal is!
Mustra