Zanza!

Előételnek egy kis pirítóssal, salátával kitűnő, de akár főételként is megállja a helyét. Mindenképp frissen, melegen tálalja, de az előkészületeket megteheti órákkal előtte is. 

kecskesajtos gomba 1
Fotó: Katuci

Ha még több gombás receptre kíváncsi, kattintson IDE

Hozzávalók:

50 dkg barna vagy fehér csiperke (közepes méretűek)
10 dkg krémes kecskesajt (sima, nem penészes)
10 dkg mascarpone
2-3 dkg reszelt kemény sajt (parmezán, grana padano, kemény kecskesajt)
1 evőkanál kakukkfű (friss vagy szárított is lehet) / petrezselyem / kapor / snidling
frissen őrölt bors
olívaolaj
1 szikkadt zsemle

  1. A gombát megtisztítjuk, a tönköket kivesszük.
  2. A kecskesajtot villával szétnyomkodjuk, majd összedolgozzuk a mascarponéval és a finomra reszelt parmezánnal. Közben frissen őrölt borssal és a kiválasztott zöldfűszerrel ízesítjük. Sóznunk nem kell, mert a sajt elég sós.
  3. A sajtkrémet az előkészített gombafejekbe töltjük.
  4. A zsemlét késes aprítóban megdaráljuk, és minden betöltött gomba sajtkrémes tetejét belenyomjuk.
  5. Kevés olívaolajat öntünk egy tepsibe, és egy papírtörlő segítségével vékonyan elkenjük. Belesorakoztatjuk a gombafalatokat, végül még egy kevés olívaolajjal megspricceljük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.  
kecskesajtos gomba 2
Fotó: Katuci
Blogmustra