StyleCouch: hol keressek jóárasított fehér bőrcipőt?

style couch.png
Dívány

Előző StyleCouch posztunkban Eszternek segítettünk cipős kérdésben és úgy tűnik, tavasszal többeket foglalkoztat a tökéletes lábbeli megtalálása, ugyanis Noémi is hasonló témában írt nekünk levelet. Neki a fehér Adidas cipők tetszettek meg, de mivel nem szeretne n+1. lenni, aki olyat visel, így alternatívák után érdeklődött – mi pedig segítünk neki.

„Nagyon tetszik ez az új trend (amit egy csomó lányon látok), mindenki fehér Adidas cipőket hord. Viszont az a helyzet, hogy egyrészt nem szeretnék 25 ezret fizetni egy Superstarért vagy Stan Smithért, ami jövőre már lehet, hogy ciki is lesz, másrészt nem akarok úgy kinézni, mint mindenki más, de szeretnék én is egy fehér bőrcipőt" - kezdte levelét Noémi, majd hozzátette, hogy az lenne a legjobb, ha egy kicsit szebb lenne, mint amit mindenki hord, az se baj, ha van rajta valami extra, sőt. Ezen kívül arra is kíváncsi volt, tudunk-e valami jobbat ajánlani a fehér cipőknél. Kevés feltételt szabott meg, ezek között szerepelt, hogy bőrből készüljön, illetve kényelmes és sportos legyen.

Hol találok fehér cipőt?

Noémi kérdésein sorban végighaladva először azt mutatjuk meg, hol vehet fehér, bőrből készült tornacipőt, majd azt, hogy hogyan dobhatja fel, a posztunk végén pedig mutatunk alternatívákat. Szerencsére a trendet meglovagolta a legtöbb fast fashion üzlet is – igaz, a kínálat egy nagy szelete műbőrből készült, Noémi pedig igazi bőr után kutat. Nagy kedvencünk a H&M 13 ezres lábbelije (ha biztos a méretében, akkor online is megrendelheti, hírlevél-feliratkozásért 10 százalékos végösszeg kupon jár), de a különleges formája miatt a MangoOutleten találtat is szívesen elfogadnánk.

Mi az a StyleCouch?

Divattanácsadó rovatunk januárban indult és célja az, hogy segítsünk megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket máshol nem tudna feltenni. Az eddigi részeket ide kattintva tudja visszaolvasni, ha pedig ön is kérdezne valamit, akkor itt írhat nekünk.

Ha nem akar zátonyra futni és biztosra menne a készletet illetően, az Inditex üzletek honlapjain március közepe óta megnézheti, hogy melyik üzletben van az ön méretéből – ha vásárolt már korábban a márkától, akkor pedig meg is rendelheti a saját címére vagy valamelyik boltba. Apropó webshopok: cipő témában nagy kedvencünk az ASOS oldala. Bár a szállítás ingyenes, mi csak úgy rendelünk, ha kapunk hozzá nyomkövető számot (plusz pénzért természetesen), mert tűntek már el csomagjaink útközben... Akkor sem kell kétségbe esnie, ha nem stimmel a méret, mert nyugodtan visszaküldheti, vagy akár eladhatja valamelyik ismerősének is. 

Bár általában ezek a cipők teljesen csupaszok, mi óva intjük Noémit a legkisebb márkajelzésektől is. Hogy miért? Mert írta, hogy nem szeretne valami olyat venni, ami később ciki lesz – ahogy történt mondjuk a New Balance, a Nike Air Max cipőkkel és lassan az Adidas Superstarokkal is. Bár a metálos-glitteres orrész is menő még, azt sem annyira ajánlanánk, mert hamar idejétmúlt lesz (azért a válogatásba tettünk egyet, hátha). A mintás sarokrész nekünk bejön, ráadásul egy farmer-póló szettet is fel tud dobni a cipő végén található pitonminta.

1. LeCoq Sportif (Asos), 45 font, 2. MangoOutlet 8995 Ft, 3. MangoOutlet 8995 Ft, 4. Bershka, 9995 Ft, 5. H&M, 12.990 Ft, 6. Zara, 14.995 Ft, 7. Gola (Asos), 60 font.
1. LeCoq Sportif (Asos), 45 font, 2. MangoOutlet 8995 Ft, 3. MangoOutlet 8995 Ft, 4. Bershka, 9995 Ft, 5. H&M, 12.990 Ft, 6. Zara, 14.995 Ft, 7. Gola (Asos), 60 font.reklámfotó

Ha mégis Superstart venne, akkor ajánljuk a Csóra nevű cipőboltot, ahol használt és új lábbeliket is talál – nemrég láttunk belőlük többet is, így simán kifoghat ön is egyet a méretében. Ha éppen nem, akkor biztosan talál valami mást, ami jó alternatíva lehet.

Mivel lehet feldobni őket?

Ha már megvan a kiválasztott cipő, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy miként lehetne feldobni. Ha már úgyis pörögnek az ezredforduló körüli trendek (és a Superstar), akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy alkoholos filccel dobja fel a lábbelijét. Ha nem bízik a kézügyességében és el akarja kerülni, hogy azt higgyék, a gyereke ugrott neki reggel a filcekkel a cipőjének és már nem volt ideje átvenni, akkor kérje meg egy kreatívabb ismerősét – kicsit talán még izgalmas is, hogy vajon ő mit képzel el egy fehér cipőre. Ha pedig megunta, akkor alkohollal letörölheti – persze csak akkor, hanem hasított bőr cipőt vett.

Szintén jó megoldás lehet az, ha egy rojtos bőrdarabbal díszítjük a cipőfűzőt, így nagyjából 100 forintból és 30 perc ráfordítással lehet egy szinte új lábbelije. Ha nem tudja elképzelni sem, hogy miről beszélünk, akkor ide kattintva megnézheti fotókon is. Egyébként nem nagy ördöngösség: vágjon ki egy olyan alakzatot egy bőrdarabból, amit el tud képzelni a lábfején, a végét vágja be, hogy rojtos legyen, a tetejét hajtsa vissza, majd ragassza az anyag hátuljára úgy, hogy még a cipőfűzőt át tudja majd bújtatni a keletkezett lyukon és igazából ennyi. Maradék anyagot egyébként a méteráru boltokból kérhet – nyugodtan szerezzen be több színt, úgy legalább tudja majd variálni. Ha inspirációra vágyik, akkor a diy, fringe, shoe/shoelace szavakkal próbálkozzon a keresőkben, itt lent pedig mutatunk egy példát rájuk:

Bár eléggé adja magát, de játszhat a cipőfűzővel is. Itthon elég szegényes a kínálat belőlük, de mint korábban többször, úgy most is az eBay-hez terelnénk azt, aki erre vágyik: példaként a fényes-glitteres darabokra kerestünk rá és a kereső ezt dobta fel kicsivel több mint 500 forintért. Persze nem csak ilyenek léteznek, úgyhogy üljön le, gondolja végig, hogy miként szeretné látni a cipőjét, aztán keressen rá – valószínűleg találni fog belőle.

Ha kicsit tartósabb megoldásra vágyik, akkor nyugodtan használhat színes festékspray-t is, amivel lefújhatja olyanra, amilyen éppen tetszik.

Megfelelő alternatíva?

Alternatívát a fehér bőrcipő helyett leginkább azért nehéz adni, ugyanis ahhoz tudni kell, hogy milyen ruhatárhoz, milyen életkörülmények között és milyen ízlésű ember viselné. A sportosabb vonalnál maradva mi inkább egy szürke színűt ajánlanánk: nem feltűnő, mindennel passzol, mégsem unalmas. Ha a fehér szín a fontos, akkor jó választás lehet még egy slipon is, ami szintén halomszámra áll az üzletekben, illetve az espadrilles cipő is – utóbbinál kevesebbet nyáron úgyis csak strandpapucs vagy szandál formájában tudunk viselni.

Utolsó tanácsként annyit tudnánk írni, hogy a bőrcipők egyébként is alapos és rendszeres tisztítást igényelnek, ez pedig a fehér színűeknél hatványozottan igaz – ne lógja el őket!

Oszd meg másokkal is!
Mustra