Zanza!

Ha valami finom szaftos, könnyű sütire vágyunk, az almás variációk helyett váltsunk most ananászra. Használhatunk konzervet vagy friss ananászt is, előbbiből elérhető enyhén cukrozott változat is, így a vaníliával és a pici citromlével üde, friss ízt kapunk. 

DSC 0045

Így elbírja a vékony citromos cukormázat is a tetején, de kevés ét- vagy tejcsokival is csíkozhatjuk.

Hozzávalók: (20×20-as szögletes vagy 22 cm-es kerek formához)

fél rúd vanília/ 2 vaníliáscukor
15 dkg cukor
2 tojás
10 dkg olvasztott vaj
1tk citromlé
15 dkg liszt
8 gr sütőpor
30 dkg lecsöpögtetett enyhén cukrozott, darabolt konzerv ananász

a mázhoz:

3 ek. porcukor
1 ek. ananászlé
1 tk.citromlé

DSC 0050
  1. Az ananászt szűrőbe rakjuk, hogy jól lecsöpögjön, míg a tésztát összeállítjuk, a formánkat sütőpapírral béleljük.
  2. A cukrot a vaníliarúd kikapart magjaival elmorzsoljuk, simára keverjük a tojásokkal, a citromlével és a felolvasztott vajjal.
  3. A liszttel elkevert sütőport rászitáljuk, átforgatva elkeverjük.
  4. Az ananászt apróra vágjuk, majd botmixerrel még kicsit pürésítünk rajta. (Nem kell teljesen pépessé mixelni.) Hozzákeverjük a tésztához, a tepsibe simítjuk.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, de 25 perc után lazán fóliával takarjuk, hogy a tészta ne barnuljon meg.
  6. A sütőből kivéve rácsra fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, kissé hűlni hagyjuk. A máz hozzávalóit elkeverjük, bevonjuk vele a süteményt.
Blogmustra