Te, figyelj, nem gyulladsz meg ebben az ingben?

Bár általában az IKEA szokott minket időről időre értesíteni a balesetveszélyes termékeiről (legutóbb például a fojtogató denevérköpenyről), most egy luxusáruház termékvisszahívására lettünk figyelmesek a TheFashionLaw oldalán. Az érintett Givenchy-felsők egyébként két hónapja kerültek a boltokba és 188-370 ezer forint között mozgott az áruk.

Hiába kezdték el épphogy árulni, már vehetik is le az üzletek polcairól a francia divatház selyemből készült ingeit, ugyanis azok nem feleltek meg a gyulladásveszéllyel kapcsolatos szabályoknak. A termékeket egyébként az Egyesült Államok Termékbiztonsági Tanácsa (CPSC) vizsgálta, azokat pedig olyan neves áruházak tartották készleten, mint a Barneys New York, a Neiman Marcus vagy éppen a Far Fetch.

Íme az érintett felsők.
Íme az érintett felsők.Europress / Getty

A CPSC-től azt is megtudhatjuk, hogy nagyjából 60 darabot adtak el eddig belőlük az államok területén belül és azt is, hogy eddig nem érkezett semmiféle sérülésről vagy panaszról bejelentés. Mivel a szervezetnek csak országhatáron belül van illetékessége, így a nemzetközi oldalak (például MyTherese vagy LuisaViaRoma) még mindig árulhatják a Jézus arcával díszített darabokat. A Givenchy-t arra kötelezték, hogy vegye fel a kapcsolatot a vásárlókkal, akiknek a teljes árat vissza kell fizetni majd.

Oszd meg másokkal is!
Mustra