OFFLINE

A fél internet a GAP legújabb kampányán van kiakadva

2016. április 6., szerda 14:00

Nemrég feltűnt négy tornász kislány az Ellen DeGeneres show-ban, akik a GAP gyerekruháit népszerűsítik. Az új vonal szlogenje, amihez az arcukat adták a gyerekek, a következő: „Mindannyiunkban megvan az erő ahhoz, hogy egymást erősítsük” – melynek célja, hogy arra ösztönözze a fiatal lányokat, hogy kövessék a szenvedélyeiket. 

Eddig nincs is baj a sztorival, csakhogy az amerikai boltóriásnak sikerült egy olyan fotót lőnie a lányokról, ahol a legmagasabb gyerek a legkisebbnek a fején pihenteti a karját. Talán még ez sem dühítette volna fel az internetezőket, ha nem lenne a „támaszkodó” lány fehér, a kicsi, aki meg ezt elviseli, egy fekete kislány. Erre viszont annyira berágtak többen is, hogy azonnal számon kérték a GAP-től, hogy ugyan már, hogyan is engedhet meg magának a cég egy ilyen baklövést?!

A netezők felháborodva írogattak a GAP Twitter oldalára, ilyen és hasonló mondatokat: „Miért használták a fekete lányt kartartónak? Biztos vagyok benne, hogy készültek jobb fotók is. Ezt helyre kellene hozni.” És persze azon is berágtak többen is, hogy csak egy fekete lány került a kampányba, amolyan „legyen egy színes bőrű modell is a gyerekek között” felhanggal. Kétségkívül elég szerencsétlenre sikeredett az ominózus fénykép, azért a GAP-et meg lehet vádolni pár dologgal, de azzal a legkevésbé, hogy rasszista indíttatásból készítették volna ezt a reklámot. Természetesen a GAP bocsánatot kért mindenkitől és le is fogják cserélni a képet hamarosan.

CfDlMutUAAEX6w8
Fotó: GapKids

Mit gondol, tényleg rasszista jelleget sugall a fotó?

 • 176
  Abszolút! Túl sokat enged meg magának a GAP!
 • 1794
  Nehéz kérdés. Egyfelől ciki, másfelől kicsit túlzásnak érzem a dolgot.
 • 2012
  Ugyan már! Ez csak egy „okos” reklámfogás a GAP-től. Legalább eddig is tele van velük a net.
 • 1003
  Azt nem tudom, de már nagyon várom a gapes mémeket!!!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta