OFFLINE

Csak egyszerűen: töltött kápia paprika

2016. április 2., szombat 09:32

Avagy a gyors, életmentő ebéd/vacsora, hogy ne megint vajas kenyér legyen, mert nem volt idő semmire. A húst akár előre is meg lehet sütögetni vagy a bolognai főzésénél lecsípni az adagból, és lefagyasztani. De maga az előkészítés nem vesz igénybe többet 10 percnél, szóval még egy dolgos hétköznapba is belefér.

A paprika puhára sül a sütőben, a sajt pedig megtolja némi kalóriával az ételt. 

Hozzávalók (2 személyre):

3-4 kápia paprika
30 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar sajt
só, bors,
olaj
(+ha csípősen szereti, egy kis csili is mehet bele)

  1. A sütőt már az elején beállíthatjuk 200 fokra.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A serpenyőben felhevített olajra dobjuk, és elkezdjük pirítani. Mehet utána a hús is, folyamatosan keverve, hogy minden oldala átsüljön.
  3. Ha már szépen megpirult olyan 5-7 perc után, jöhet rá a préselt fokhagyma, a só és a bors. (Meg persze a csili vagy esetleg egy kis füstölt paprika.)
  4. A húst a félbevágott és kimagozott paprikákba nyomkodjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és 15 percre betoljuk a forró sütőbe. Forrón tálaljuk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta