Csak egyszerűen: töltött kápia paprika

Zanza!

Avagy a gyors, életmentő ebéd/vacsora, hogy ne megint vajas kenyér legyen, mert nem volt idő semmire. A húst akár előre is meg lehet sütögetni vagy a bolognai főzésénél lecsípni az adagból, és lefagyasztani. De maga az előkészítés nem vesz igénybe többet 10 percnél, szóval még egy dolgos hétköznapba is belefér.

töltött kápia 1
Fotó: Katuci

A paprika puhára sül a sütőben, a sajt pedig megtolja némi kalóriával az ételt. 

Hozzávalók (2 személyre):

3-4 kápia paprika
30 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar sajt
só, bors,
olaj
(+ha csípősen szereti, egy kis csili is mehet bele)

  1. A sütőt már az elején beállíthatjuk 200 fokra.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A serpenyőben felhevített olajra dobjuk, és elkezdjük pirítani. Mehet utána a hús is, folyamatosan keverve, hogy minden oldala átsüljön.
  3. Ha már szépen megpirult olyan 5-7 perc után, jöhet rá a préselt fokhagyma, a só és a bors. (Meg persze a csili vagy esetleg egy kis füstölt paprika.)
  4. A húst a félbevágott és kimagozott paprikákba nyomkodjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és 15 percre betoljuk a forró sütőbe. Forrón tálaljuk. 
töltött kápia 2
Fotó: Katuci
Blogmustra