Zanza!

Hát van ennél édesebb?? És van, aki nemet mond bármilyen sütire, ami nutellás? A kész csókokat nem muszáj azonnal töltenünk, jól elállnak fémdobozban, mivel mini méretben igen kiadós adagot jelentenek. Nutella helyett kaphatnak akár sima dzsemet is tölteléknek, és bár biztos nem szomorkodnak sokáig a pulton, a nutellás verzió egy éjszakai pihentetés után még ütősebb lesz: ekkorra az egész sütit átjárja a mogyoró aromája. Nincs is jobb egy lusta szombat reggel a kávé mellé...

DSC 0006

Hozzávalók: (30 csókhoz)

15 dkg liszt
2 dkg holland típusú kakaópor
6 gr sütőpor
nagy csipet só
1tk vaníliakivonat/ 1 vaníliás cukor
1,5 dl tej
7 dkg vaj
10 dkg cukor
1 nagy tojás
1 ek. citromlé

a krémhez:

6 dkg vaj
6 dkg porcukor
10 dkg nutella

DSC 0005
  1. A lisztet, sütőport, kakaót és a sót elkeverjük.
  2. Habosra keverjük a vajat és a cukrot, hozzáadjuk a tojást, vaníliakivonatot és a citromlevet.
  3. Ezután felváltva mixeljük bele a száraz hozzávalókat és a tejet, 2-3 részletben.
  4. A tésztát 1 centis nyílással ellátott habzsákba töltjük ( de egy kivágott sarkú nejlonzacskó is megteszi) és 1,5 cm átmérőjű gömböket nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsikre, egymástól két centi távolságra, mivel ki fognak terülni. Lehet teáskanállal is adagolni, de úgy sokkal lassabb, és kevésbé lesznek szabályos csókjaink.)
  5. A sütő alsó harmadában, 175 fokra előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük.
  6. A krémhez a vajat és a porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a nutellát is, azzal töltjük a kihűlt csókokat.
Blogmustra