Villámteszt: Piros hamburgerrel sokkolt minket a Burger King!

Fekete hamburger volt már, most megérkezett a piros változat is, egyenesen a Burger Kingtől. Az Angriest Whopper névre hallgató eledel bizarr piros színét állítólag a paradicsomtól és a paprikától szerzi, de szerintünk valamilyen színezék is került hozzá. Ha jóindulatúak vagyunk akkor cékla vagy bíbortetű, ha nem, akkor valamilyen élelmiszeripari színezék. Ami viszont biztos, az a marhahús pogácsa, a paradicsom, saláta, jalapenos rántott hagymakarika, jalapeno paprika, cheddar sajt, és bacon. Ezért a pakkért majdnem 1500 forintot kell fizetni. A bizalmas jelzéssel ellátott összetevőlistát itt olvashatja el. 

MG 6950
Dívány

De kit érdekel mi van benne, a kérdés az, mennyire csípős, és jó-e? A Dívány szerkesztősége szerint jó. Hosszabban kifejtve és megvilágítva a csípősséggel való kapcsolatot: "imádom a csípőset, az indiaiban is a legjobb a vindaloo, ami annyira csíp, hogy fáj. Azt szeretem, ha semmi mást nem érzek, csak a csípősséget, izzadok és az ájulás kerülget. ha valami csak éppenhogy csíp, azt viszont nem szeretem annyira. Szóval vagy csípjen fájdalmasan vagy sehogy" – kezdi a kolléga. 

Ehhez képest a hamburger ilyen volt: "ájulós csípősséget nem vártam a hamburgertől, sőt, nem is szerettem volna, ha annyira csíp. nekem meglepő, hogy piros a buci, szerintem ez tök fölösleges fícsör, valószínűleg csak arra jó, hogy a Burger King dolgozók tudják, melyik a csípős a buci, mikor készítik a cuccot, vagy fene tudja, nekem ez nem jön be. Maga a burger viszont eszetlen finom! Csíp egy kicsit, jobban mondva eléggé erős. Talán túl erős egy hamburgerhez mérten. asszem nekem nem lenne fontos, hogy egy burger csípjen, szóval érdekes fícsör ez, de nem hiszem hogy ezentúl csak ilyet fogok enni" – fejti ki.

 
MG 6947
Dívány

"A burger amúgy tényleg nagyon finom és tök jó újítás hogy csíp, szóval ha pontozni kéne akkor ez 5-ből 5 pontot kapna attól függetlenül, hogy lehet, hogy nem vágynék minden nap arra, hogy csípős legyen a hamburgerem. de néhanapján baromi jól fog jönni, szóval köszi Burger King!" – fejezi be az első tesztelő.

Egy másik kolléga keményen fogalmazott. "Leszögezném, hogy nem eszem cuki állatokat (csak csirkét és pulykát), ezért most birkózom a lelkiismeret furdalással, amit az egy négyzetcentiméternyi marha elfogyasztása okozott. A hamburger viszont bármennyire is bizarr volt elsőre a piros színe miatt, ízre bejött. Ha lenne csirkés változat, tuti elmennék enni ilyet. Nagyon jól bírom a csípőset, sőt kifejezetten szeretem, úgyhogy nekem pontosan kellemes volt az erőssége, ami azt jelenti, hogy emberek nagy részének ömleni fog tőle a könnye és szipognak. A teszt során a többieket nézve kiderült, hogy ez így is van, úgyhogy aki az indiai éttermek nem csípős kajájától is sziszeg, az nem biztos, hogy ezt bírni fogja. A szósz kifejezetten ízlett, nem a klasszikus ketchup, hanem inkább salsás. Az biztos, hogy nem a bucitól csípős, legalábbis az annyira enyhén lehet csak csípős, hogy meg sem éreztem. Emiatt kicsit bizarr a piros szín, de az íze tényleg kiváló" – részletezte meglátásait. 

MG 6946
Dívány

És volt, aki egyenesen odáig volt tőle: "a Burger King új bucija az egyik legjobb, ami a hamburgerrel történhetett. Végre nem tök sztenderd jalapeno-csípősség, hanem karakteres, és tényleg csípős szósz került bele. A csípős rántott hagymakarika a ráadás. Ha nem is egy Black Cab szintű házi burger, amit az ember magának válogat össze, de az eddigi legjobb. És szerintem még jól is néz ki a piros buci."

Van olyan viszont, aki nem viseli jól a változásokat: "első ránézésre az élettől is elment a kedvem, az íze viszont tök jó. Szerintem nem annyira csípős (szeretem a csípős kajákat), harmonikus az ízvilág ami tök fura, mert ez csak egy burgeres hamburger. Fogalmam sincs mi van benne, de volt valami puha dolog a közepén ami talán majonézben ázott, az elég gusztustalan volt. Szóval finom nagyon, de azt nem szabad nézni, hogy mit eszel" – írta az utolsó tesztalany, a puha valami vizsgáltunk szerint a rántott hagymakarika lehetett benne, ami a standard kínálatban is szerepelt. 

A tények 

Kalória: 749.5 kcal / 3120 kJ, 1 adag kb.: 317 g Protein: 36.3 g, Szénhidrát: 70 g, Zsír: 34.3 g, Cukor: 14.4 g, Hozzáadott cukor: 11.4 g

Ára: 1490 ft

Oszd meg másokkal is!
Mustra