OFFLINE

Maradékhasznosítás: 1+11 jó recept Húsvét utánra

2016. március 30., szerda 15:06

Olykor marad ki egy-két szelet az ünnepi sonkából, vagy vannak azok a részek, amik a szeletelésnél leesnek, és félretesszük. Na, ezekből lehet ilyen villámgyors lencsesalátát rittyenteni.

Ezúttal a gyorsaságon van a hangsúly, így konzerv lencsét használtam, de természetesen előző este be is áztathatjuk, és akár a sonka félretett főzőlevében is főzhetjük. 

De adunk még jó néhány tippet, mihez kezdjen a húsvéti maradékokkal, íme:

Hozzávalók:

2x40 dkg lencsekonzerv
1 lilahagyma
1 citrom  
4-6 szelet maradék főtt sonka
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál mustár
só, bors

  1. A megtisztított hagymát nagyon vékonyra szeleteljük, és a citrom kifacsart levébe áztatjuk 10-15 percre, hogy kicsit veszítsen az erejéből.
  2. A lencsét leszűrjük, leöblítjük.
  3. Az olívaolajat az ecettel, a mustárral és a sóval, borssal kikeverjük. Végül mindent beleforgatunk, és már tálalhatjuk is. Az sem baj, ha a hagymához használt citromléből is kerül bele egy pici. 

Természetesen maradék tojás is mehet rá! 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta