Zanza!

Olykor marad ki egy-két szelet az ünnepi sonkából, vagy vannak azok a részek, amik a szeletelésnél leesnek, és félretesszük. Na, ezekből lehet ilyen villámgyors lencsesalátát rittyenteni.

lencsesali 1
Fotó: Katuci

Ezúttal a gyorsaságon van a hangsúly, így konzerv lencsét használtam, de természetesen előző este be is áztathatjuk, és akár a sonka félretett főzőlevében is főzhetjük. 

De adunk még jó néhány tippet, mihez kezdjen a húsvéti maradékokkal, íme:

Hozzávalók:

2x40 dkg lencsekonzerv
1 lilahagyma
1 citrom  
4-6 szelet maradék főtt sonka
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál mustár
só, bors

lencsesali 2
Fotó: Katuci
  1. A megtisztított hagymát nagyon vékonyra szeleteljük, és a citrom kifacsart levébe áztatjuk 10-15 percre, hogy kicsit veszítsen az erejéből.
  2. A lencsét leszűrjük, leöblítjük.
  3. Az olívaolajat az ecettel, a mustárral és a sóval, borssal kikeverjük. Végül mindent beleforgatunk, és már tálalhatjuk is. Az sem baj, ha a hagymához használt citromléből is kerül bele egy pici. 

Természetesen maradék tojás is mehet rá! 

lencsesali 3
Fotó: Katuci
Blogmustra