OFFLINE

Giorgio Armani többé nem használ szőrmét

2016. március 29., kedd 10:40 |

A napokban az egyik legmeghatározóbb olasz divatház vezetője, a 81 éves Giorgio Armani is csatlakozott azokhoz a merész luxusmárkákhoz, melyek az elmúlt években hajlandóak voltak felhagyni az állati szőrméből készült ruhadarabok gyártásával – számol be a Dazed Digital az ésszerű döntésről, mely a 2016-os őszi-téli kollekciók bemutatásával lépett hatályba és az egész Armani birodalomra, azaz az Emporio Armani, az Armani Jeans és az Armani Exchange vonalra is egyaránt érvényes.

“Örömmel jelentem be, hogy az Armani Group nem használ több állati szőrmét a kollekcióiban. Az elmúlt években végbement technológiai fejlődés ugyanis lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelő alternatívát találjunk a szőrme előállítására anélkül, hogy kegyetlen és felesleges kínzásnak vetnénk alá az állatokat” – mondta a környezet- és állatbaráttá vált tervező, aki ezzel a húzással olyan divatházak mellé állt be a sorba, mint a Stella McCartney, a Ralph Lauren, a Calvin Klein, a Hugo Boss vagy a Tommy Hilfiger.

“Nem divatos a szőrméjük miatt megölni az állatokat” – üdvözölte a tervező döntését a Humane Society International brit ügyvezető igazgatója, Claire Bass, aki meghatározó és fontos üzenetként értékelte Armani hozzáállását. Az olasz dizájner egyébként nem a napokban lett ekkora állatvédő, jó ideje együttműködik már az állatvédelmi szervezettel, valamint a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) tagjaival is. Kíváncsian várjuk, hogy az olyan prémbarát divatházak, mint például a Fendi, a Moschino vagy a Michael Kors mikor intenek búcsút az állati szőrmék, bőrők és tollak felhasználásának és térnek át az egyébként környezetszennyezőnek kikiáltott kamuszőr gyártására.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta