Menő vagy ciki a gyárilag koszos cipő?

Amióta nagy divat a fehér edzőcipő, sokan kérdezgetik tőlünk, hogyan lehet tisztán tartani egy kényes hófehér bőrcipőt. A rövid és kevéssé konstruktív válasz: sehogy, vigyázni kell rá. Vannak persze strapabíróbb fehér cipők, például az Adidas Superstarjai, amiket lehet szivaccsal tisztogatni, de tény, hogy sok szép fehér félcipő már attól foltos lesz, ha víz éri. 

A Mangónál talán pont azt unták meg, hogy a vásárlóknak csalódnia kell, mert pár nap hordás után már nem olyan dekoratív a sima fehér cipőjük, és ezért fejlesztették ki a gyárilag koszos sneakert. Nem vicc, kapható a márkánál sima fehér edzőcipő és olyan is, amit már úgy vesz le a vásárló a polcról, hogy fekete koszréteg borítja. Méghozzá lekaparhatatlan fekete koszréteg, ez ugyanis dizájn.

Egyfelől ezek a csukák olyanok, mintha valaki 10 évet lehúzott volna bennük egy autószerelőműhelyben, másfelől meg lehet látni bennük a szépet praktikumot: hisz kit érdekel, ha valaki ezt a cipőt megtapossa egy koncerten vagy leönti kávéval ebédszünetben, tök mindegy, nem ront rajta! Egy csomó ideig lehet takarítás nélkül viselni, hisz tök fölösleges takarítani. A gyári kosszal elkerülhető, hogy az embert megüsse a guta, amikor folt esik a szép, új, tiszta cipőjén, hisz újnak új adott darab, de tisztának nem tűnik egy percig sem!

Szerintünk amúgy a használt cipőnek tűnő, 13.995 forintos újdonság ciki, hisz mégis ki szeretne mocskosnak látszó cipőben járkálni? Ugyanakkor el tudjuk képzelni, hogy van, aki szerint menő ez a szénnel megkent dizájn és meglátja a szépet a lábbelikben, amikhez mi az üzletben jószerivel hozzá se mertünk érni: szóval önökön áll, szavazzanak! Menő vagy ciki a gyárilag koszos surranó?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (6743) (8421) Ciki!
Mustra