Zanza!

Egyszerű csirkeétel, ami tökéletes a hét bármely napján. A hús a vajtól és a tejszíntől nem szárad ki, a fokhagymától pedig finom ízes lesz. A csirkét alaposan pirítsuk le, és gazdagítsuk zöldborsóval.

borsós csirke 1
Fotó: Katuci

Mehet mellé rizs vagy krumplipüré, de zöldsalátával sem rossz. 

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé
40 dkg fagyasztott,
extra zsenge zöldborsó
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dl zsíros habtejszín
3 dkg vaj
1 teáskanál kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors,
olívaolaj

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát nagyon finomra aprítjuk.
  3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vaj felét 2 evőkanál olajjal. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon pároljuk pár percig, kicsit megsózzuk, majd több részletben rádobjuk a húst, úgy hogy mindig tudjon pirulni.
  4. Átsütögetjük 5-10 perc alatt. Rápréseljük a fokhagymagerezdeket, megszórjuk a kakukkfűvel, frissen őrölt borssal és sóval. Felöntjük egy kevés vízzel (vagy fehérborral), és félig lefedve pároljuk nagyjából 20 percig. A folyadékot mindig pótoljuk, hogy ne égjen le!
  5. Mielőtt elkészülne a hús (az utolsó felöntés előtt) hozzáadjuk a borsót is és a maradék vajat. 3-5 percig pároljuk, majd mehet rá a tejszín, amit még kissé beforralunk. Ha szükséges, még ízesítsük! Tálalás előtt megszórhatjuk friss petrezselyemmel, de akár egy kis kapor is jól áll neki.
borsós csirke2
Fotó: Katuci
Blogmustra