Végre eljött a férfi plus-size modellek ideje!

A plus-size témával mi is rendszeresen foglalkozunk, azonban olyanra még nem volt példa, hogy az alanyok férfiak legyenek. Eddig! Az IMG modellügynökség ugyanis a női pluszos modelleket foglalkoztató Curve divízió sikere után bejelentette a Brawnt, amiben az átlagosnál nagyobb méretű pasik kapnak helyet, és már le is szerződtették a két centiméter híján kétméteres, 106 centiméteres derékkal rendelkező Zach Mikót - írja a Mashable.

Mikót jelenleg 14 ezren követik Instagramon – ez a szám valószínűleg meg fog sokszorozódni a hírnek köszönhetően. Mielőtt aláírta volna a szerződést az IMG-vel, színészkedéssel és humorista karrierrel próbálkozott New Yorkban, de a pénzt pultosként, illetve ácsmunkákkal szedte össze. „Az IMG élen jár abban, hogy megváltoztassa a klasszikus szépségről kialakított képet. Hálás vagyok, hogy részese lehetek az ipar evolúciójának" - nyilatkozta Miko, majd a 26 éves modell hozzátette: soha nem érezte magát helyesnek vagy vonzónak, amíg nem találkozott a feleségével.

„Büszke vagyok arra, hogy nagydarab vagyok és mindig is az akarok lenni. Beláthatjuk végre, hogy semmi rossz nincsen ebben" - tette hozzá. Miko azt is reméli, hogy - a plus-size női modellekhez hasonlóan - segít majd azoknak a férfiaknak, akik testképzavarral küzdenek. A modell azt is reméli, hogy sikerül megváltoztatni a divat- és szépségipar szótárát és a lassan pejoratív "nagy" jelzőről az embereknek sokkal inkább jut majd eszébe az erő. Nem a már piacon lévő modellekkel akarja felvenni a versenyt, hanem inkább az irreális társadalmi normákon szeretne változtatni. „A szépség nem definiálható. Attól, hogy ők azok, még te is lehetsz, és semmivel sem jobbak nálad" - mondta.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek