Csak egyszerűen: almás-szalonnás csirkecombok

Zanza!

Szeretjük az olyan ebédet, amihez mindent elég csak a tepsibe dobálni, és összesütni. Ez a csirkeétel is ilyen, a hagymás-almás köretet tálalhatja így is mellé, de akár egy szűrőn átpasszírozhatja, és finom mártás lesz belőle.

szalonnás csirkecomb
Fotó: Katuci

Ha a tepsibe tesz még pár szem burgonyát vagy csicsókát, a köretre sem lesz gondja.  

Hozzávalók:

6 db csirkecomb (tetszőlegesen alsó, felső vagy egész)
10 dkg szeletelt bacon
2 savanykás alma
1 fej vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma
½ dl fehérbor
só, bors

2-3 ág rozmaring 

  1. Az almát és a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a bacont felcsíkozzuk, és a rozmringgal egy tepsibe tesszük. Aláöntjük a bort.
  2. A húst átmossuk, megtöröljük, alaposan sózzuk és borsozzuk, majd a tepsibe tesszük.
  3. Lefóliázva 50 percig sütjük 200 fokos sütőben, majd további 20 percig fólia nélkül, félidőben megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.
  4. A hagymás-almás köretet tálalhatja így is mellé, de akár egy szűrőn átpasszírozhatja, és finom mártás lesz belőle. Előtte viszont szedje ki a pirult szalonnadarabokat.
Blogmustra