OFFLINE

Mennyibe kerül a túl olcsó farmer?

2016. március 11., péntek 09:41

A Daily Mailen a Lidl legújabb kollekciója miatt került elő a téma: az olcsó élelmiszerekről ismert üzletlánc egy ideje már foglalkozik ruhákkal – a vasalásmentes ingjüket mi is szeretjük –, március 10-én pedig Angliában boltokba kerül legújabb farmerkollekciójuk. Az árazás durva: egy nadrág 8, egy felső 5 font: de vajon 8 font, azaz 3200 forint nem túl kevés pénz, ha farmerről van szó? Hogyan lehet ennyiből kihozni egy nadrágot???

Megannyi kérdés, amire a Lidl buyere, Josie Stone ezt válaszolta: "Azt, amit megspórolunk azzal, hogy cégcsoportként vásárolunk, továbbadjuk a vásárlóinknak. A kollekcióinkat globális trendelőrejelzések alapján állítjuk össze, majd az országok piacaira szabjuk. A Lidl kollekcióit úgy válogatjuk össze, hogy minden korosztály találjon magának megfelelő, neki tetsző darabokat". A Lidl 2014-ben lépett be a ruházati piacra Esmara márkájával, mely akkora siker volt, hogy az első kollekció 70%-a 48 órán belül elfogyott. A mostani az első farmer-központú kollekció, mely valószínűleg lesz olyan minőségű, mint bármelyik fast fashion márka farmerei: csak árban megy jóval a megszokott szint alá. (Vagy még árban sem, erről később.)

A Daily Mail kommentelői között azért felbukkant pár kritikus hang az árazást illetően: hisz 8 font egyszerűen tényleg túl kevés, ha az előállításhoz hozzáadjuk a szállítás és az üzletben tartás költségeit is. Sokak szerint ez csak úgy érhető el, ha a ruhák készítőit kizsákmányolják a távol-keleten – sok jel erre mutat, és a Díványon se kell messzire mennie, ha a témába vágó cikket akar olvasni.

Nem csak a Lidl ilyen olcsó

Vajon tényleg annyira forradalmi, hogy a Lidl 3200 forintot kér egy boyfriend nadrágért, és 2400 forintból vehetünk jeggingst? Nem igazán: már 2013 őszén felfigyeltünk a Bershka 2995 forintos farmereire, melyek azóta is minden szezonban előkerülnek valamilyen formában, néha kicsit drágábban, de mindig 5 ezer forint alatt. A 2013-as cikkben azt ígértem, beszámolok arról, mi történt az olcsó nadrágommal: jelentem, máig megvan, nem fakult- vagy nyúlt ki, nem kaptam tőle bőrkiütést, szóval jó vétel volt – már ha nem gondolok arra, hogy vajon milyen körülmények között készült.

Ön szerint ez normális?

  • 1013
    Szerintem tök jó, hogy lehet ennyiért farmert venni.
  • 195
    Pofátlanság, ezek tuti kizsákmányolnak valakit!

A H&M-nél is kapható minden szezonban olcsó farmer – a galériában megnézheti, idén éppen milyen fazonú – és a Pull and Bear is beállt a sorba: szóval nem nagy kihívás nőként 5 ezer forint alatt új kollekciós nadrágot venni (leárazottat meg még könnyebb, akár 2 ezer forintért is).

Kiemelnénk, hogy nőként: ugyanis a férfikollekciókban nyoma sincs a 3000 forintos nadrágoknak, a Pull and Bearben minimum 4995, a H&M-ben akciósan 5890, a Bershkában 5000 forintot kell fizetniük a pasiknak.

Ebből a szempontból a Lidl valóban tud újat mutatni, ugyanis ott a nők és férfiak ugyanúgy 8 fontért vehetnek farmert, és nem csak Angliában! Levelet kaptunk a Lidl-től, melyben megírták, hogy március 14-én kerül a hazai boltokba a "We love denim" kollekció, melyben a farmernadrágok ára 2999 forint lesz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta