OFFLINE

A Dolce & Gabbanánál tényleg elgurult a gyógyszer

2016. március 7., hétfő 17:57

Nemcsak a brit Asos kreatívosai találták jó ötletnek azt, hogy egy fekete bőrű modellel reklámozzák “Slave” (rabszolga) feliratú pólójukat a szezonban, hanem a magát melegházasság és mesterséges megtermékenyítés ellenesnek valló Dolce & Gabbana sem látott abban semmi kivetnivalót, hogy Slave Sandal, azaz rabszolgaszandál néven dobja piacra nyári kollekciójának egyik pomponokkal felturbózott darabját.

A 2395 dollárra, körülbelül 677 ezer forintra beárazott lábbelit persze azonnal kiszúrták a Twitterezők is, aminek hatására a szicíliai tervezőpáros kénytelen volt átnevezni a túlárazott darabot Decorative Flat Sandalra, amit ha eredetileg is ilyen néven töltöttek volna fel, garantáltan nem járta volna be pár nap alatt a világsajtót – számol be az ingyenreklámról a Metro.co.uk.

A Footwear News felhívta a figyelmet arra, hogy korábban teljesen elfogadottnak számított a “Slave Sandal” elnevezés a suszterszakmában, de az utóbbi években inkább a kevésbé ciki “gladiátorszandál” jelzőt választották a tervezők.

A csicsás Dolce & Gabbana szandált forgalmazó Moda Operandi például nem volt hajlandó “rabszolgaszandál” néven árulni a lábbelit, náluk “pomponos szandál” néven fut, míg a luxuscuccokat forgalmazó Saks Fifth Avenue oldalán “ pomponos, fűzős bőrszandálként” kapható az olasz márka terméke. Ettől eltekintve mit gondol: menő a pomponos lábbeli közel 700 ezer forintért, vagy ciki, főleg így, hogy ennyire elbaltázták a bevezetését? 

1052 szavazat 639 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta