OFFLINE

StyleCouch: mit vegyek fel széles csípőhöz és kis mellhez?

2016. március 1., kedd 20:59

style couch.png
Fotó: Dívány

Egyszerre érdekes és misztikus, hogy nemrég két ugyanolyan nevű (Kata és Kati) olvasónk keresett meg minket hasonló problémával: arra voltak kíváncsiak, hogy a széles csípő-kis mell kombinációhoz hogyan érdemes a legelőnyösebben felöltözni. Kata normál magasságú (169 cm), Kati viszont alacsony (157 centiméter) és nehezítés, hogy életmódjából kifolyólag nem hord magassarkú cipőt. Ha kíváncsi, miket tanácsoltunk nekik, olvasson tovább! A válaszokat (és tippeket) egyébként két részre bontottuk: külön foglalkoztunk a test alsó és felső részével.

Alul

Az egyik legfontosabb, hogy optikailag elkerüljük az "oszlopláb" hatást. Emiatt le kell mondani a nagyon bő szárú, nem lábkövető fazonú nadrágokról (ide tartozik a trapéz is), illetve a maxiszoknyákról is. Nem tudjuk, hogy milyen viszonyban vannak a slim/skinny nadrágokkal, viszont mindenképpen érdemes felpróbálni egyet – arra viszont figyelni kell, hogy a dereka ne legyen alacsony és a zsebek ne legyenek aprók, mert ezek még jobban szélesítenek optikailag. A legjobb választás (nem csak erre az alkatra) a magasderekú nadrág: ebbe bele is tűrhető a felső, de lógó inggel sem néznek ki bután.

Bár Kati megírta, hogy ritkán hord nadrágot, mert annyit kell felvarrni belőlük, hogy deformálttá válnak - ebből a szempontból is jó a skinny nadrág, mert az nem veszti el annyira a formáját. Egyébként minden egy jó varrónőn múlik, ahova mi járunk, tett már csodát. A legfontosabb, hogy a minimális felhajtást is kerülje, inkább vágassa le a felesleget, mert már pár centi is "összenyomja". Nagy kedvenceink most az elvarratlan aljú nadrágok, ha egy kis változatosságra vágyik, próbálja ki őket!

A vastag vádli sokszor keresztbe húzhatja a számításokat, ilyenkor érdemes egy boyfriend vagy mom jeans fazont (ha nem tudja, mik ezek, ide kattintva elolvashatja), esetleg leggings-t vagy egy vastag harisnyát választani. Utóbbi kettőt olyan szoknyával hordja, ami térd fölé ér: ami pont térdnél ér véget, a lehető legrosszabb helyen "vágja el" és osztja meg a testét, ami pedig alá, az összenyomja. Talán az egyetlen kivétel a lefelé bővülő, enyhén térd alá érő A-vonalú midiszoknya: ha ezzel kapcsolatban inspirációra szorulna, erre tessék. Bár a boltokat ellepték a koptatott farmernadrágok, nemcsak a hosszú távú befektetés miatt intenénk óva ezektől: kevés az olyan minta, ami nem szélesítené a combot.

Katitól megtudtuk azt is, hogy az életmódja nem teszi lehetővé a magassarkú cipők viselését - mégis azt ajánljuk, hogy ha nem is 7-8, de legalább 3-4 centis, törpesarkú lábbelikre ruházzon be, mert már az is sokat nyújt a testalkaton. Szintén jó választás lehet egy telitalpú balerina- vagy sportcipő is. Bár már megyünk ki a télből, azért lesz még hideg: ha most vennének csizmát, akkor arra figyeljenek, hogy az ne érjen térdig vagy afölé (mert szintén összenyom) és arra is, hogy ne a vádli közepéig érjenek, mert akkor háromszor olyan vastagnak tűnik majd az alsó lábszára. Csizmák között is szép számmal található telitalpú – ez is jó opció lehet arra, ha valaki nem tud vagy akar magas sarkakon tipegni egész nap. Bár tavaly és tavalyelőtt ismét trendi lett a gladiátorszandál, mindenkit óva intünk tőle, mert rendkívül előnytelen lábakat csinál.

Felül

Ahogy az előző blokknál, így itt is azzal kezdjük, mit érdemes kerülni. Ha nem szeretné, hogy a széles csípője kapjon hangsúlyt, akkor a váll és a nyak környéki részeket kell kiemelnie. A legrosszabbat egy garbóval teszi: egyrészt teljesen rátapad a felsőtestre, másrészt optikailag (is) szűkíti a nyakrészt, illetve hasonló hatást kelt nyáron az atléta is.

Egyszerre ápol és eltakar egy szűkített blézer: a derékrészt kiemeli, elfedi a csípőt és hangsúlyozza a vállakat. Arra figyeljen, hogy ne legyenek (nagy) zsebek a ruhadarabon, mert az többet árt, mint használ. Viselheti felsővel és inggel is, illetve vegyen fel hozzá egy érdekes nyakláncot is, hogy odavonzza a figyelmet. Kata megjegyezte nekünk, hogy a hosszú dereka miatt túl hamar érnek véget a felsői és sokszor – akarata ellenére – hasvillantás lesz a manőver vége. A boltokat egyébként most ellepték a hosszított felsők, így ezekből érdemes válogatni, illetve magasderekú nadrággal és (a már említett rövidebb felsővel) feljebb vinni az optikai "elvágást" a testünkön. Szintén remek választás lehet egy kötött kardigán is, ami nem csípőnél, hanem kicsit lejjebb, fenék alá ér. Ahogy a blézerek esetében, itt is érdemes olyat választani, aminek az alján nincsen zseb, mert az odavonzza a tekintetet.

Talán lerágott csontnak hangzik, de a ruháknak nemcsak a szabásvonala, de a mintája is sokat számít: pár éve bejöttek a karcsúsító hatást idéző ruhák, ezek közül érdemes válogatni. Mindenképpen próbáljon azonban, mert a sikernek nincs általános receptje: lehet, hogy egy minta pont ott húzza szét önt, ahol legkevésbé sem szeretné. A derék hangsúlyozása fontos, viszont ne görcsöljön rá teljesen, mert akkor erőlködésszagú lesz a történet: a nagy öveket például sokan ajánlják, de kis mellel elég furán mutatnak. Mi inkább maradnánk a fent említett minta- illetve fazonválasztásoknál: tavasszal (ha a blézernél lazább viseletre vágyik) nyugodtan vegyen egy derékig érő bőrdzsekit, amihez húzzon magasderekú nadrágot vagy szoknyát. 

Arról se feledkezzen meg, hogy egy szélesebb csípő miatt nem kell takargatnia az egész testét, sőt: bátran mutogassa a karjait és a vállait. Előbbire elég sok módszer létezik, utóbbira pedig bevetheti a mostanában szintén divatos kivágott vállú felsőket – mivel többnyire szokatlanok, ezért rögtön odavonzzák a tekintetet. Mindkét olvasónk azt írta, kis mellei vannak, ezeket egyszerűen lehet kompenzálni egy olyan ruhadarabbal, amin pont azon a tájékon van valamilyen hangsúlyos díszítés, de akár egy egyszerű zseb is megteszi.  

Ha a stílusa megengedi, ajánlanánk az igényes szőrmemellényt is, ami volumenének köszönhetően kicsit kiegyenlítő a derék és a felsőtest közötti egyenlőtlenségeket. Ha fél, hogy ettől "vastagnak" tűnik, akkor ajánljuk a sima, hosszított fazonú mellényeket – akár egy olyat is, amit mi legutóbb egy zakóból csináltattunk.

Kata egyébként elmondta, hogy általában Kim Kardashian szettjéből tanul: igaz, a celebnő sokkal nagyobb mellekkel rendelkezik, így nem tud mindent átvenni tőle. Ezt mi sem tanácsoljuk egyébként: ha talált egy olyan hírességet vagy stílusikont, aki hasonló testalkattal rendelkezik, mint ön, akkor se másolja vakon, inkább alkotóelemeiben vizsgálja a szettjét: mit vett fel mivel, mi meddig ér, miért működik a szett és önnek miért tetszik. Ha ezekre tudja a választ, akkor jó eséllyel ön is össze tud majd állítani hasonlót, ami az ön saját stílusát fogja tükrözni, nagyobb lesz benne az önbizalma és a legelőnyösebb oldalát fogja tudni mutatni!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta