OFFLINE

Csak egyszerűen: sajtos-spenótos nokedli

2016. március 1., kedd 10:51

Maradékhasznosításnak vagy egyszerű, hétköznapi fogásnak is nevezhetjük. A lényeg, hogy a maradék galuskának nem kell a kukában landolnia, hanem kap egy jó kis tejszínes, fokhagymás spenótot, jó sok sajtot, és már mehet is a sütőbe. 20 perc múlva kész is a finom vacsora. 

Hozzávalók:

maradék galuska, vagy egy új adag 2-3 tojásból 
45 dkg fagyasztott krémes parajpüré (a natúr változatot vegye)
2 gerezd fokhagyma
2 dl zsíros tejszín
15 dkg sajt (pl. cheddar)
só, bors,
olaj

  1. Ha nincs maradék galuska, így is készíthet: 2 tojást elhabarunk 2 evőkanál vízzel és egy nagy csipet sóval. Apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadunk annyi lisztet, hogy jó galuskatésztát kapjunk. (Már nem folyik, de nem is kell kőkeménynek lennie, szépen szakadjon, ha lefolyatjuk a kanálról, ehhez kb. 15 dkg.) Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és ha feljön a galuska a víz tetejére, leszűrjük.
  2. A felengedett spenótpürét fazékba tesszük, belepréseljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, ismét felforraljuk.
  3. A tejszínes spenótot levesszük a lángról, beleforgatjuk a leszűrt nokedlit, olajozott tűzálló tálba szedjük, és megszórjuk a lereszelt sajttal. (Eddig a lépésig akár előző nap is elkészítheti, másnap pedig mehet a sütőbe.)
  4. 20 percre betesszük a 200 fokos sütőbe, forrón tálaljuk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MÁS TÉSZTA 1453: egy új konyha születése

Csodálatos, dekadens, részletgazdag, kifinomult. Bizánc falain innen és túl

KERTÉSZ Így harcolj a parlagfű ellen

Nincs növény, amitől többen szenvednének, mint a parlagfű. Hazánkban 1920-ban jelent meg. Profi tippek a harchoz

OTTHONTÉRKÉP Trump eladó háza: parasztbarokk

Remek mulatság végignézni a képeket. Pénz=/=ízlés. De legalább nagyon sokba kerül...
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta