OFFLINE

Csak egyszerűen: sajtos-spenótos nokedli

2016. március 1., kedd 10:51

Maradékhasznosításnak vagy egyszerű, hétköznapi fogásnak is nevezhetjük. A lényeg, hogy a maradék galuskának nem kell a kukában landolnia, hanem kap egy jó kis tejszínes, fokhagymás spenótot, jó sok sajtot, és már mehet is a sütőbe. 20 perc múlva kész is a finom vacsora. 

Hozzávalók:

maradék galuska, vagy egy új adag 2-3 tojásból 
45 dkg fagyasztott krémes parajpüré (a natúr változatot vegye)
2 gerezd fokhagyma
2 dl zsíros tejszín
15 dkg sajt (pl. cheddar)
só, bors,
olaj

  1. Ha nincs maradék galuska, így is készíthet: 2 tojást elhabarunk 2 evőkanál vízzel és egy nagy csipet sóval. Apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadunk annyi lisztet, hogy jó galuskatésztát kapjunk. (Már nem folyik, de nem is kell kőkeménynek lennie, szépen szakadjon, ha lefolyatjuk a kanálról, ehhez kb. 15 dkg.) Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, és ha feljön a galuska a víz tetejére, leszűrjük.
  2. A felengedett spenótpürét fazékba tesszük, belepréseljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, ismét felforraljuk.
  3. A tejszínes spenótot levesszük a lángról, beleforgatjuk a leszűrt nokedlit, olajozott tűzálló tálba szedjük, és megszórjuk a lereszelt sajttal. (Eddig a lépésig akár előző nap is elkészítheti, másnap pedig mehet a sütőbe.)
  4. 20 percre betesszük a 200 fokos sütőbe, forrón tálaljuk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta