OFFLINE

50 év felett sem kell unalmasan öltözni!

2016. február 28., vasárnap 15:05

Nemcsak a teltkarcsú nőkre és plus-size modellekre terelődött nagyobb figyelem az elmúlt években, hanem az idősebb modellgenerációra és ezzel együtt az ötven feletti divatrajongókra is. A téma olyannyira népszerű a tervezők körében, hogy a most zajló londoni divathéten megtartották az első Fifty Plus Fashion Week (Ötven felettiek divathete) nevű rendezvényt, melyen olyan veterán modellek mutatták be a JD Williams és a London College of Fashion diákjai által tervezett ruhákat, mint a 63 éves Marie Helvin vagy az Egyesült Királyság egyik legelső modellje, a 87 éves Daphne Selfe.

A javarészt monokróm, szürke, fekete, kék és fehér színpalettán mozgó kollekciót bemutató tíz modell életkora együttesen 700 évet tett ki – számol be a történelmi eseményről és a speciális kollekcióról a DailyMail.co.uk, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy a ruhadarabokat kifejezetten ötven felettieknek készítették, így a dizájnerek természetesen figyelembe vették az öregedéssel járó fizikai változásokat és a témában készült piackutatási eredményeket is a tervezés során.

A londoni divathét előestéjén megtartott rendezvényen összesen húsz ruhadarabot mutattak be, nagy sikere volt többek között az Oliver Lamoury által tervezett virágos hippiruhának, Huong Nguyen túlméretezett poncsójának, Rita Cardoso Dos Santos szőrmével kombinált kabátjának, Sarah Shaw kövekkel díszített retro mintás kabátjának, de az abszolút favorit Meng Wu harmincféleképpen variálható kabátja volt a közönség körében, így a fiatal tervező és kollegái a JD William online butikjában is piacra dobhatják majd terveiket a 2016-os őszi-téli szezonban.

„A London College of Fashion által megrendezett Fifty Plus Fashion Week-kel való együttműködés lehetővé tette számunkra, hogy az Egyesült Királyság legjobb feltörekvő tehetségeit generációnk legtapasztaltabb és leginspirálóbb modelljeivel hozzuk össze. A kor nem lehet akadálya a divatos öltözködésnek” – mondta a JD Williamson szóvivője, Ed Watson.

A kollekció tervezése során a YouGov kutatását vették figyelembe a tervezők, melyből kiderült, hogy az ötven feletti brit nők több mint fele önbizalomhiányban szenved az alakját és az öltözködését illetően. A megkérdezett nők csaknem hatvan százaléka gondolja úgy, hogy a divatházak nem törődnek a generációjukkal, míg a kutatásban résztvevő nők több mint a hetven százaléka érzi azt, hogy kihagyják őket a reklámokból.

A kutatásból kiderült, hogy az ötven feletti nők 62 százaléka a hasával, 33 százaléka a felsőkarjával, míg 26 százaléka a combjával nincsen kibékülve. Az ötven feletti nők nem érzik azt, hogy korosztályuk bármilyen szinten is képviselne lenne a televízióban vagy a magazinokban, de a felmérés arra is rámutat, hogy ez a tendencia a tavaly évben minimálisan, de pozitív irányba változott és egyre több ötven feletti nő bukkan fel a magazinokban és a televízióban.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta