Mintás és feliratos harisnyákban járunk 2016-ban

Már a tavalyi divathéten is feltűnt, hogy a vastag fekete harisnyákat az áttetszőbb fekete darabok váltják majd a sorban. A 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató New York-i divathéten azonban ennél már jóval merészebb minták és színek is megjelentek a divatházak kifutóin, amiből arra következtetünk, hogy a szokásos fekete, barna, sötétkék és szürke színek mellé érdemes lesz beszerezni egy-két izgalmasabb darabot is, mivel a harisnyanadrágnak meghatározó szerep jut majd az év második, hűvösebb felében.

Míg japánban már évek óta óriási trendnek számítanak a különféle figurákkal és feliratokkal ellátott harisnyák, addig New Yorkban azért eggyel visszafogottabb formában bukkantak fel a kifutón. Tanya Taylor és a Zimmermann tervezői például a pszichedelikus mintákban és virágnyomatokban gazdag hippikorszakot jelenítették meg a harisnyákon, míg Alexander Wang inkább a kilencvenes évek stílusát és a harisnyatartós időszakot mosta össze, amikor elkészítette „girls” „strickt” és „tender” feliratos, áttetsző harisnyanadrágjait – írja a Fashionista.com.

Thom Browne szerint a szupersikkes nagyisarkú félcipőkkel hordjuk majd a szürke kockás harisnyát, míg a Desigual tervezője skótkockás harisnyát adott modelljeire a szezonban, de ha valami visszafogottabbra vágyunk, akkor járhatunk majd szürkéslilában, pirosban és hófehérben is. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen darabok után lesz érdemes kutatni  2016-os második felében!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek