OFFLINE

StyleCouch: Mit vegyek fel állásinterjúra?

2016. február 23., kedd 10:54

style couch.png
Fotó: Dívány

Újabb állomásához érkezett StyleCouch rovatunk - most Dittinek segítünk, aki az állásinterjúkkal kapcsolatban kérdezett minket. „Mi az ultimate állásinterjú outfit nőknek 2016-ban? Nem gyakornok, hanem tapasztalt, felelős pozíciót célozva. A fehér blúz-kiskosztüm mar lejárt lemez?" - írta, ha pedig rajta kívül ön is kíváncsi, mit gondolunk a témáról, oa folytatásban megtalálja. 

Állásinterjúk 2016-ban

Akármennyire is szeretjük a fejlődést, az újítást és a kreativitást, azt kell mondanunk, hogy az említett együttes sosem lesz "lejárt lemez" - maximum a színekkel és a fazonokkal érdemes variálni. Valószínűleg senki sem szeretne 70-es években ragadt amerikai titkárnőnek öltözni, így a duplagombos blézert/kosztümöt felejtsük is el, helyette pedig válasszon olyat, amin egy, maximum két gomb van, esetleg ha biztosra menne, akkor olyat, amin még gomb sincs.

Pozíciója válogatja, és mérsékelten hiszünk abban, hogy a ruha teszi az embert, viszont mindenképpen jó pont, ha egy kreatív állásra valaki kreatívan öltözik fel. Hogy ez mit takar? A fehér inget nyugodtan cserélje egy szép blúzra és a blézernek sem muszáj, hogy abból a tipikus fényes anyagból legyen - nyugodtan kipróbálhat például tweedet vagy bármi mást, ami tetszik. Bankvezetői állásra jelentkezve valószínűleg (sajnos) sokak szemében fura hatást keltene, de egy kevésbé komoly interjúra, mi egy nagy kedvencünket, az A-vonalú szoknyát is bevetnénk, amit egyszerű felsővel, passzos blézerrel és visszafogott ékszerekkel, illetve sminkkel viselnénk. Ha inkább nadrágot viselne, de unja a "klasszikus" kosztümnadrágokat, akár cigaretta fazonú nadrágot is bevethet. 

Természetesen egy szépen szabott ruha is megteszi (a galambszürke, fekete vagy tengerészkék színeket javasoljuk), amihez télen vastag harisnyát és zárt cipőt húzhat, fent pedig (szintén pozíciója és cége válogatja) egy minőségi kardigánt vagy blézert is bevethet. Fent mutatunk két szettet (a cipő mindkettőben közös) - ha pedig még több inspirációra vágyik, ajánljuk a Heti kedvenc sorozatunkat. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta