OFFLINE

Feleannyiból is lehet ám David Beckham

2016. február 19., péntek 09:08

Eléggé minimalista kollekciót "álmodott meg" David Beckham a H&M-nek: a svéd üzlet polcain már megtalálhatóak az otthoni lustálkodásra szánt, főleg bézs, fekete és szürke színű ruhadarabok. Akkora brékinget én nem igazán láttam, amikor megláttan a focista nevével fémjelzett ruhákat és mivel az üzletben már régóta kapni azokhoz hasonlókat, így kíváncsiságból megnéztem, mennyit spórolhat azon, ha a stílus tetszik, de le tud mondani a David Beckham címkékről. Spoiler: 50%-ot!

Mivel a ruhákon (az alsónadrágokat leszámítva) nincsen hangsúlyos, az említett együttműködést jelző felirat, így a H&M korábbi, Alexander Wanggel közös kollekciójával ellentétben nem fog látszani már a Holdról is, hogy önön milyen cuccok vannak. Ha ez és egy-két zseb, illetve funkciótlan cipzár hiánya nem zavarja, akkor viszont örülhet, ugyanis hat ruhadarabot vizsgálva (és esetleg beszerezve) feleannyit kell kifizetnie, ha a "sima" H&M-ruhák közül válogat.

Egyébként trükkös a svéd cég: régebben lehetett náluk kapni 1290 forintos atlétákat minden színben – ezek az elmúlt hetekben mind a Vörösmarty téri, mind a Westendben található üzletből eltűntek és a honlapon sem találhatóak – pedig egész szép kontrasztot mutattak volna a háromszor annyiba kerülő Beckham-trikókkal.

Megkerestem a H&M-et is, hogy megtudjam, indokolt-e az árrés. Kérdésemre, miszerint a David Beckham-kollekcióba tartozó ruhadarabok anyaghasználatban vagy előállításban különböznek-e a "hagyományosaktól", azt a választ kaptam, hogy „alapvetően a David Beckham nevével fémjelzett Bodywear kollekció lényege, hogy egy kényelmes otthoni viseletet nyújtson. Éppen ezért a ruhák kidolgozásánál nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy ne legyenek például a nadrágokon éles zipzárak, vagy a pólókon és pulóvereken kiálló gombok. Külön megfigyelhető a részleteknél, hogy a nadrágokon a húzózsinórok végei műanyagból készülnek, formájukat tekintve pedig lekerekítettek, a maximális kényelem érdekében. Ezért drágábbak ezen kollekció darabjai.". 

Ez a bevarrt címkéken egyelőre nem igazán látszik: a legtöbb ruhadarab Kínában készül és – a lenti táblázatból látszik is, hogy – több olyan páros is van, ahol a a "sima" verzióban kevesebb a poliészter, mint a "minőségi" verzióban. Példa: fekete pulóvert vehet 3 ezerért (60% pamut), vagy több mint háromszor annyiért: viszont utóbbiban a poliészter annyi, mint előbbiben a pamut. Még durvább a kontraszt a fekete melegítőnadrágok esetében: a sima verziónak négyötöde pamut, míg a Beckham-változatnak közel kétharmada poliészter.

Arra figyeltem, hogy tényleg hasonló darabokat válogassak össze és bár előre eldöntöttem, hogy nem törekszem a legolcsóbbat kiválasztani, erre esélyem sem volt, mert nagyjából mindennek egy-egy hasonmása volt. Lent megnézheti a különbségeket, a galériában pedig a párosokat egy kis magyarázattal.

   David Beckham-kollekció Sima kollekció
Termék megnevezése Ár (Ft) Összetétel Ár (Ft) Összetétel
Bézs póló 5990 100% pamut 1290 100% pamut
Fekete pulóver 9490 59% poliészter, 41% pamut 2990 60% pamut, 40% poliészter
Szürke melegítőnadrág 9990 66% pamut, 34% poliészter 6990 80% pamut, 15% poliészter, 5 százalék viszkóz
Fekete melegítőnadrág 9990 59% poliészter, 41% pamut 6990 79% pamut, 21% poliészter
Fekete póló 5990 100% pamut 1290 100% pamut
Alsónadrág (3 darabos) 8990 95% pamut, 5% elasztán 3990 95% pamut, 5% elasztán
Összesen 50.440 - 23.540 -

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta