Feleannyiból is lehet ám David Beckham

hm-david-beckham-memo-pad-012716-02
h&m

Eléggé minimalista kollekciót "álmodott meg" David Beckham a H&M-nek: a svéd üzlet polcain már megtalálhatóak az otthoni lustálkodásra szánt, főleg bézs, fekete és szürke színű ruhadarabok. Akkora brékinget én nem igazán láttam, amikor megláttan a focista nevével fémjelzett ruhákat és mivel az üzletben már régóta kapni azokhoz hasonlókat, így kíváncsiságból megnéztem, mennyit spórolhat azon, ha a stílus tetszik, de le tud mondani a David Beckham címkékről. Spoiler: 50%-ot!

Mivel a ruhákon (az alsónadrágokat leszámítva) nincsen hangsúlyos, az említett együttműködést jelző felirat, így a H&M korábbi, Alexander Wanggel közös kollekciójával ellentétben nem fog látszani már a Holdról is, hogy önön milyen cuccok vannak. Ha ez és egy-két zseb, illetve funkciótlan cipzár hiánya nem zavarja, akkor viszont örülhet, ugyanis hat ruhadarabot vizsgálva (és esetleg beszerezve) feleannyit kell kifizetnie, ha a "sima" H&M-ruhák közül válogat.

Egyébként trükkös a svéd cég: régebben lehetett náluk kapni 1290 forintos atlétákat minden színben – ezek az elmúlt hetekben mind a Vörösmarty téri, mind a Westendben található üzletből eltűntek és a honlapon sem találhatóak – pedig egész szép kontrasztot mutattak volna a háromszor annyiba kerülő Beckham-trikókkal.

Megkerestem a H&M-et is, hogy megtudjam, indokolt-e az árrés. Kérdésemre, miszerint a David Beckham-kollekcióba tartozó ruhadarabok anyaghasználatban vagy előállításban különböznek-e a "hagyományosaktól", azt a választ kaptam, hogy „alapvetően a David Beckham nevével fémjelzett Bodywear kollekció lényege, hogy egy kényelmes otthoni viseletet nyújtson. Éppen ezért a ruhák kidolgozásánál nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy ne legyenek például a nadrágokon éles zipzárak, vagy a pólókon és pulóvereken kiálló gombok. Külön megfigyelhető a részleteknél, hogy a nadrágokon a húzózsinórok végei műanyagból készülnek, formájukat tekintve pedig lekerekítettek, a maximális kényelem érdekében. Ezért drágábbak ezen kollekció darabjai.". 

Ez a bevarrt címkéken egyelőre nem igazán látszik: a legtöbb ruhadarab Kínában készül és – a lenti táblázatból látszik is, hogy – több olyan páros is van, ahol a a "sima" verzióban kevesebb a poliészter, mint a "minőségi" verzióban. Példa: fekete pulóvert vehet 3 ezerért (60% pamut), vagy több mint háromszor annyiért: viszont utóbbiban a poliészter annyi, mint előbbiben a pamut. Még durvább a kontraszt a fekete melegítőnadrágok esetében: a sima verziónak négyötöde pamut, míg a Beckham-változatnak közel kétharmada poliészter.

Arra figyeltem, hogy tényleg hasonló darabokat válogassak össze és bár előre eldöntöttem, hogy nem törekszem a legolcsóbbat kiválasztani, erre esélyem sem volt, mert nagyjából mindennek egy-egy hasonmása volt. Lent megnézheti a különbségeket, a galériában pedig a párosokat egy kis magyarázattal.

   David Beckham-kollekció Sima kollekció
Termék megnevezése Ár (Ft) Összetétel Ár (Ft) Összetétel
Bézs póló 5990 100% pamut 1290 100% pamut
Fekete pulóver 9490 59% poliészter, 41% pamut 2990 60% pamut, 40% poliészter
Szürke melegítőnadrág 9990 66% pamut, 34% poliészter 6990 80% pamut, 15% poliészter, 5 százalék viszkóz
Fekete melegítőnadrág 9990 59% poliészter, 41% pamut 6990 79% pamut, 21% poliészter
Fekete póló 5990 100% pamut 1290 100% pamut
Alsónadrág (3 darabos) 8990 95% pamut, 5% elasztán 3990 95% pamut, 5% elasztán
Összesen 50.440 - 23.540 -
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek