OFFLINE

Többé nem vágják át kamu vintage cuccokkal

2016. február 13., szombat 18:28

A használtruha-üzletekkel együtt eléggé kedveljük a vintage lelőhelyeket is, ahol rengetegszer futottunk bele már-már antiknak számító kincsekbe. A vásárlásokat gyakran félórás dilemma előzi meg (Vajon tényleg eredeti az adott darab? Egyáltalán márkásnak számít? Mit lehet róla tudni?), és nem történt ez másképp legutóbb sem, amikor egy Comtesse-táskát vásároltunk meg. Akkor csak utólag tudtuk megnézni, mit lehet tudni a márkáról – akkor bukkantunk a VintageFashionGuild oldalára, ami másodpercekkel később a könyvjelzőink között landolt.

Az oldalhoz nem árt némi angoltudás – igaz, a márkák időrendbe sorolt logóihoz nem igazán kell beszélni a nyelvet. A nyitóoldalon mindig van-egy két kiemelt tervező/divatház, ami viszont ennél is izgalmasabb, az a lentebb kiválasztható Label resources menüpont, ahol ABC sorrend szerint rendezve találja a márkákat. A példánknál maradva mi innen tudtuk meg, hogy ezt a bizonyos Comtesse-t 1929-ben alapították Németországban, a II. világháború után nevet változtatott és hogy még ma is gyártanak. De bőven akad itt információ a Diorról is (vezetőtervezői listával), és azt is megnézheti, hogy miként festettek a Dolce&Gabbana logói az 1990-es évektől napjainkig.

fashionguil
Fotó: http://vintagefashionguild.org/

Ezen kívül van még anyaglista is, amiből valószínűleg sokkal többet tudhat meg az akrilról és a pamutról, mint gondolta volna, de külön menüpontot kaptak a szőrök és a bőrök is – csak hogy tutira felismerje, melyiket vette. Ha érdekli a divattörténet, egészen az 1800-as évektől kezdve elolvashatja, miként változtak az öltözékek az évtizedek során – viszont akkor sem kell csalódnia, ha inkább fehérneműkisokost nézegetne. Van egy rossz hírünk is: a kalapkatalógusra még várni kell.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta