Kómába estünk a tavaszi férfiruhakörképen

Miután megmutattuk önöknek azt, hogy mivel készülnek a ruhaüzletek tavaszra, arra gondoltam, körbejárok néhány üzletet, hogy megnézzem, mi jut a férfiaknak az átmeneti évszakban. Mivel már tavaly leszoktam a fast fashionről, így akkora elvárásaim nem voltak, de sajnos azt az alacsony szintet sem sikerült megugrania a legtöbb boltnak. Galéria, árak és tapasztalatok a hajtás után.

House: jobb, ha tud angolul

Az üzlet (testvéréhez, a Cropphoz hasonlóan) tavaly év végén nyitott és bár csak egy boltjuk van Budapesten, kíváncsi voltam, hogy mennyire változott meg az árukészlet egy szezonnal később. Bajban van, aki minimalista pulóverre vágyik, mert itt most szinte mindegyiket valamilyen felirat díszíti – titkon egyébként én úgy gondoltam, ez a trend tavaly bőven lecsengett. Ellenben ha valaki szereti az amerikai egyetemeket, akkor az jól jár, ugyanis több olyan felső is van, amire a nevüket nyomták és emiatt ugyanígy örülhetnek azok is, akiket a baseball hoz lázba. A bolt szerint tavasszal trendik lesznek a pufi és a nejlon dolgok, illetve a kockás ingek – valljuk be, ez nagyjából akkora bréking, mintha a virágos lenne a női tavaszi trend. Ja, hogy az meg virágos? Hát igen, valamiért ez sem lep meg.

Az üzletben egyébként több kifogásolható felsőbe is belefutottam, az egyik a Slayer logójára hajazó Player feliratú pulóver, a másik pedig a "Trust me, I am a DRUG" (Bízhatsz bennem, drog vagyok) mintával nyomott felső. Ööö.

Cropp: a hat közül a kedvenc

Nemhiába testvérboltok a House-zal: nagyon hasonló cuccok vannak, csak a Cropp egy fokkal hordhatóbb számomra. A pulóvereken nem gagyi feliratok vannak, hanem teljesen normálisak - a kedvencem az a darab, amin egy medve látható, igaz, 7 ezer forintot nem adnék érte. (Nem baj, lesz még június és leárazás!). Egyébként a bolt fele megint úgy néz ki, mintha egy síboltban lennék - emellett trendi még a vadászos téma, akinek ez bejön (nekem igen) és egész nap arról álmodik, hogy hétvégén kihúzza a netet és elbújjon egy erdőben, akkor az nézzen körül, megéri.

H&M: az új C&A

A svéd cégnél most ugyanazt éreztem, mint amit a németnél szoktam: ha hibernálnának 20 évre és az első utam a H&M férfiosztályára vezetne, fel sem tűnne, hogy két évtizedet átaludtam, mert ugyanazok a cuccok vannak szezonról szezonra. És sajnos nem a jó értelemben: a melegítőnadrágoktól kivagyok, ugyanúgy, ahogy a térdig érő tunikafelsőktől is és a "basic póló random felirattal 4 ezerért" koncepciót is kicsit unalmasnak találom. A honlapon egyébként régóta szemezek egy inggel: most rátaláltam a boltban és az anyagától a maradék életkedvem is elment.

Reserved: sok minden van és mégsincs semmi

A tavaszi cuccok utáni kutatásomat kicsit megnehezítette, hogy az üzlet háromnegyede akciós (ha  jó áron szerezne be valamit, fusson!). Az ott látott cuccokat egyébként csak az ár különböztette meg az "új szezonosoktól", ugyanis megszólalásig ugyanúgy néztek ki. A kirakat egyébként nagyon ígéretes volt és az egyik inget kiszúrtam a boltban is, de a tízezres árat kicsit túlzónak érzem. A szokásos millió farmer mellett vehet mintás pólókat és egyszerű pulóvereket, illetve elegáns nadrágokat is – nagyjából egyébként így lehetne összefoglalni a Reservedet. A galériában látható kék kabát egyébként tök jól jönne bringázáshoz – ha ön is teker, akkor nézze meg, hátha nem riasztja el a közel húszezres árcédula. 

Zara: ha Rick Owens összeállna Kanye Westtel

A Zara egyre inkább elkezdett hasonlítani stílusban az amerikai márkára és sajnos Kanye West is hagyott némi lenyomatot az utcai divaton – és ezt nem feltétlenül jó. Aki tavaly férfiként tunikára hajazó felsőben járt, az most örülhet, ehhez a stílushoz jól passzol majd az arany slipon és a magasszárú cipők tömkelege. Egyébként a ruhák többsége elképesztően ízléstelen, gondolok itt az aranyfüsttel díszített barokkos felsőkre és a kutyatépte a nadrágokra. Komolyan, ezekért ki fizet ennyi pénzt? Tudom, elég sokan...

Bershka: egyik szemem sír

A Bershka Inditex-kistesóhoz hűen magában hordozza az előbb említett "stílusjegyeket", de azért akadnak olyan ruhadarabok is, amiket felvennék. Ilyen például a hasított bőrből készült dzseki és a... ja, ennyi. A terepmintás melegítőnadrág a 300 című filmben látható gödör legalja és azt sem értem, miért ajánlanak steppelt mellényhez pólót: most fázik az illető vagy nem?

Oszd meg másokkal is!
Mustra